total war

2006. március 28.2 hozzászólás

Kategória: blog

[20:29] Benjy: kibaszott köcsög molylepke
[20:29] Benjy: lenyomtam :)

A molylepke aljas fajzat. Csendben és sunyin támad. Képes kifigyelni a gyenge pontodat.

Még a Ferenciek terén laktunk, mikor egyszer hosszabb időre elutaztunk valahová. Már nem is emlékszem hová, a történet szempontjából lényegtelen. Mikor visszajöttünk, azonnal nyilvánvaló volt, hogy a molyok hadat üzentek ellenünk. Sikeresen becsempésztek egy diverzáns egységet a konyhába, búzadarával (vagy búzadarának?) álcázva, és meg kell mondjam, hatékony csapat volt, mert távollétünk alatt mindent elleptek a molyok és a lárvák. Négy és fél méter belmagasságú lakásról lévén szó, kezdetben eléggé vesztésre álltunk, de kidolgoztam egy haditervet, amivel porig aláztam a bandát. Kifigyeltem, hogy legszívesebben a függönyökön szeretnek megtelepedni. Fogtam egy citromleves flakont, negyedéig megtöltöttem vízzel, és támadásba lendültem. A haditerv egyszerű volt, kevés molylepke pihen meg bárhol is fejjel lefelé, ráadásul a seggükön nincs szem, ezért aljas módon hátbatámadtam őket. Konkrétan: flakon alulról közelít, hirtelen száját megemel, molylepke pottyan üvegbe, kicsit megráz vizet alján, és megtörtént a túszejtés.

Ez a taktika nagyon bevált. A következő probléma a vadászpilótákkal volt. Ezek a magasban szerettek időzni, és ott is pihentek meg. Mint már mondtam, a lakás nem lakótelepi típusú volt, ahol beverem a fejem a plafonba, ezek igazi vadászpilóták voltak, légzőkészülékkel, minden fontos magaslati felszereléssel. Megtaláltam ennek is az ellenszerét, a krokodilos vízipisztolyt! A derék fegyver (milyen hasznát vettem egy időben, igaz morzs? :) arra szolgált, hogy a pilótákat kifárasztva, üzemanyaguk fogytán földközelbe hozzam őket. Lassan ugyan, de ez is sikerült. Így ért véget a háború, a molyok csúfos vereségével.

Azóta is hadban állok a molyokkal. Soha még csak egy legyet sem gyilkolok meg, erre vannak a gyilkosok a környezetemben ;) DE! A molyok, azok halálos ellenségeim maradtak. Eddig nyerésre állok.

Ne kérdezd miért nem használtam rovarirtót! Mennyivel izgalmasabb volt ez így, nem?

2 hozzászólás a(z) “total war” címû bejegyzéshez

 1. Nia szerint:

  Hűha! :)))))))

  Ezek aztán a technikai megoldások!
  Szerencsére régen találkoztam már csellengő molylepkével. Mit molylepkével, egyenesen molylipével! (valahogy családilag ez a szó ragadt rájuk)

  Nekük is volt egy tuti módszerünk ellenük, de csakis az alacsonyab régiókabn kószáló egyedek ellen volt bevethető. Egészen pontosan az egyik családtagunk vállalta ezen egyedek elszánt írtását. Ő pedig a cicánk volt. Két lábra állt, és egy külső ábrándos szemlélő számára úgy tűnhetett, hogy valami csoda folytán neki állt tapsolni.
  De nem! Ez volt a kétmacsos molylipe küzdelem!

  Ha tudnád milyen hi-he-tet-len koncentrációjú és technikai felkészültségű fegyverzet volt ő egyszemélyben! :D

 2. Babarum szerint:

  Ahh, a macskás módszert ismerem, nagyon hatékony! :)
  Nekünk két macskánk és egy kutyánk is volt, ha berepült egy molylepke, hárman egyszerre vadásztak. Mulatságos volt nézni, amikor mindhárman ülnek a földön és kővé meredve nézik a plafont! :)

Szólj hozzá!

«