deszka

2006. április 28.Szólj hozzá!

Kategória: blog

Észrevételeket kaptam a MAOAM bejegyzéssel kapcsolatban. A kritika jogos, a MAOAM csak egy alkotója a desszertkombónak, meg kell említenünk a sorozat többi, igen becses tagját is. Az érthetőség és átláthatóság kedvéért sorrendben emlékezünk meg ezekről az alapvető táplálékokról. Alapelv, hogy édességet soha nem fogyasztunk, csak és kizárólag étkezés után, desszertként. De akkor aztán nyakló nélkül. Lássuk mi is a menü!

CSOKOLÁDÉ
Akik nem ínyencek és nem értenek hozzá, úgy gondolják, hogy a csokoládé csak csokoládé, szinte bármelyik megfelel desszertként. Tévedés! Bár mint addikt néha ráfanyalodok vagy épen tobzódok olyan csokoládékban amelyek nincsenek a menüben, de a hosszas kísérletezés utáni ár/érték arány figyelembevételével kialakított csokoládéválaszték mára bebetonozódott. A "belistázott" csokoládéim: kapucíner, twix, boci (csak natúr!), piros mogyorós. Nem meglepő, hogy főként magyar csokoládékat látunk a felsorolásban, úgy vélem a magyar ipar (ebben az ágazatban is nemzetközivé lett, sajnos bizonyos esetekben az ízek hátrányára) igen kiváló, igenis helytáll a nemzetközi versenyben. Étkezés után ez a desszert első összetevője.

DUNAKAVICS
Itt nincs különösebb kommentár, a Dunakavics alapélelmiszer. Nem is értem miért nincs benne a túlélőcsomagokban. Érdemes a kisebb kiszerelést vásárolni, két okból. Egyrészt a kereskedők nagy része balga módon a nagyobbat fajlagosan drágábban adja, másrészt nem olyan vészes az, ha az ember a 10 dekás csomagot egyszerre eszi meg, mintha ugyanezt a 25 dekással teszi. Lehet próbálkozni azzal, hogy kiönti az ember a zacskóból egy tálba, hátha úgy takarékosabb, de rájöttem, felesleges, csak összekoszolok egy tálat, úgyis mindet megeszem egyszerre. A csokoládé után ez a desszert második összetevője.

GUMICUKOR
A gumicukornak messzire visszanyúló története van, éppúgy mint a csokoládénak (mivel a tesztelés és kiválasztás folyamata a csokoládénál elég hosszadalmas volt, ott nem részleteztem, talán egyszer még kitérek rá…). A gumicukor elég hamar be lett lőve, abszolút favoritként a Fundy gumimacik nyertek már az első körben. Sokáig, olyan 4-5 évig domináns szereplőként vettek részt a desszertéletben. Sajnos a gyártó stratégiai hibát követett el, úgy vélte, hogy elérkezett az idő az ízváltásra. Lehetséges, hogy így volt, de ezáltal egy nagyfogyasztót veszített el, kénytelen voltam átnyergelni a Haribo gumimacikra. Azóta is hűséges fogyasztójuk vagyok. Aki tudja mi az, annak elmondom, hogy a lefejezős technikával fogyasztom a macikat. Ez egykezes, gyors és takarékos megoldás. A gumicukor elfogyasztásával zárul a desszertsor.

DE AKKOR HOL A MAOAM?
A MAOAM a Jolly Joker. Elég friss felfedezés, jelenleg bárhol be tud szállni a desszertsorba, nagyon ügyes. A rövid tapasztalatok alapján a helye leginkább a Dunakavics és a gumicukor között lesz…

Hozzászólások lezárva.