hal

2006. október 11.1 hozzászólás

Kategória: blog

Érdekes és változatos élmények fűznek a halételekhez. Aki ismer egy kicsit is, tudja, hogy soha nem eszem halat. Ennek elég érdekes története van, dióhéjban elmesélem.

Édesanyám – valószínűleg apámmal teljes egyetértésben – egyszer, még a régmúltban eldöntötte, hogy a mi családunk nem szereti a halat. Ennek köszönhetően egész gyerekkoromban nem is nagyon találkoztam halételekkel. Mikor Fazékkal és a nagyapjával horgászni jártunk, még ott is rántottát sütöttünk, de ez egy másik történet. Egyszer egy kötelező munkatáborban (a diákok ugye almát szedtek akkoriban) az egyik osztálytársam halkonzervet evett. Valami olajos hal volt, kíváncsi voltam, és megkóstoltam. Uszkve 16 évesen "találkoztam a hallal", és ízlett is! Így kezdtem hozzá halat enni. Lassan, de biztosan kezdett felívelni a halfogyasztás, persze még mindig nem rajtam gazdagodtak meg a halászok. Jött egy nagy fordulat az életemben, egy évig Franciaországban dolgoztam. Itt következett be a nagy változás. Azt gondolhatnánk, hogy egy olyan országban, ahol legendásan jó a konyha (?) és annyi halat esznek, csak megszeretni lehet ezt az étket. Rám az ellenkező hatást gyakorolta. Akárhová és akármikor mentem, hal volt a fő fogás, néha több fogás is. A tengeri halak íze ráadásul sokkal markánsabb, jellegzetesebb és erősebb. Azóta nem eszem halat.

Miért jutott ez eszembe? A mostanában igencsak felturbózott mokacsínómnak hála diétáznom kell. Ma sietnem kellett, és a gyári menzán gyorsan meggyőztek arról, ha halat eszem, az csak használ. Így ma rántott tonhalat ebédeltem, természetesen szigorúan tartár nélkül. Ízlett…

1 hozzászólás a(z) “hal” címû bejegyzéshez

  1. Joci szerint:

    Az a durva, hogy velem is PONTOSAN UGYANEZ történt.

    Tényleg….

    j:)

Szólj hozzá!