geocaching a fókuszban

2007. január 24.2 hozzászólás

Kategória: blog

Kellemes csalódás. Kereskedelmi televízió, korrekt, lényegretörő tájékoztatás.

2 hozzászólás a(z) “geocaching a fókuszban” címû bejegyzéshez

  1. teki szerint:

    A medianak mindig gondot okoz mennyire nezze “hulyenek” a nezoit.

    Idealis esetben egy musor a temanak megfelelo szintu tudast igenyel.

    A valosagban a celkozonseg adott (minden fele statisztikaknak megfeleloen, a minimalis felfogokepesseget alapul veve) s nekik megfeleloen gyurjak a musorokat.

    Az eredmeny elegedetlenseg ket oldalrol. Akik nem ertik mirol van szo, azoknak ennyi is sok. Akik ertik mirol van szo, azoknak az info jobb esetben keves (a teves az rosszabb szok lenni).

    Otthon nem lattam azt, hogy tul sok ertelme lenne a televiziozasnak. A musorok szinvonvala a beka feneke alatt. Itt mas a helyzet. Idonkent annyira szenzacios musorok vannak, hogy ujra kezdek hinni az egeszben. Otthon legutobb a Vilagfalu csengetett meg valami hasonlot, itt nem ritka a hasonlo kaliberu musor.

    A jovo a szemelyre szabott musorszolgaltatas. Nemreg olvastam egy vmelyik blogban Arthur C Clark sotet jovendoleset, akkorrol mikor megszuletett a TVzes. Tobb tartalom lesz a TVben mint amit egy ember nyomon tud kovetni, hova vezet ez? A problemara a megoldast az internet kinalja. A helyzet ugyan az. Ezermillio oldal, ma mar mindenki blogot ir, melyiket olvassam? Lesznek kozossegi oldalak melyek majd megprobaljak kitalalni mi tetszhet neked, s ezek egyre jobbak lesznek, s nem kell tenned semmi mast, csak megnezni aznapra van-e olyan musor ami tenyleg erdekel.

    S hogy ertelmes idotoltes-e a TVzes. Nemreg ment egy sorozat a Dakar-rol. Resztvevok keszitettek, s nagyon jo volt. Rogton utana egy musor az orvosi nobeldijrol, szinten nagyon jo volt. A vilag hatalmas, s ezek a szeletek nagyon inspiraloak tudnak lenni.

  2. babarum szerint:

    Egyetértek abban, hogy a néző azt kapja, amit vár, hiszen le van mérve kilóra, hogy ki mit néz szívesen. A gond az, amit te is írsz, hogy nem feltétlenül tartozol a felmért tömeg nagyobbik részéhez. A magyar tévézés színvonala még mindig nem a legrosszabb (Lengyelországban egyenesen ledöbbentem az alámondásos filmektől…), bármennyire is egyértelmű az igénytelenség. Nézzük akár a vetített filmek és műsorok, vagy akár a reklámok nívóját, elmarad attól, amit még színvonalnak nevezhetnénk. Sajnos a magyar átlagnéző ezzel beéri. Én nem, ezért nem tévézem. Amúgy is csak egy egyszemű szörnyeteg, és magába szív! :)

Szólj hozzá!

»