haj

2007. február 13.3 hozzászólás

Kategória: blog

Egyik kedvenc humoros történetem, hogy feltalálták a borotválóautomatát, nemsokára minden metrómegállóba és forgalmas csomópontba kihelyezik, mert a tesztek kiválóan sikerültek. Miután ezt elmondta az ember, a hallgatóság elképzeli hogyan is megy ez, és azonnal felteszik a kérdést: "Az rendben, de hogyan működik? Hiszen mindenkinek más az arcformája!" Erre a válasz a slusszpoén: "Természetesen más! De csak az első alkalommal!"
Nos, ez a történet jut az eszembe, ha a koreaiak frizuráját látom. Talán gombafrizurának lehetne a leginkább nevezni, oldalt és fent egész hosszú, a nyaknál és a fülek felett olyan 3 cm magasságban pedig teljesen felnyírva. A koreaiak nagy százaléka ilyen frizurát visel. Most már én is! Feladtam az ellenkezést, csak ülök és mosolygok a székben a fodrásznál.
Mivel eléggé nehéz még a kommunikáció az itteni emberekkel, a speciális és bizalmat igénylő helyzeteket, mint például egy hétköznapi hajvágás, igyekszem elkerülni. Főleg miután próbálkoztam egy darabig elmagyarázni, hogy mit is szeretnék, de nem sok sikerrel. Hiába értette meg a koreai fodrász, ellenálló fajta. Nem mond nemet, udvariasan megcsinálja, amit kérsz, de csak részben, hiszen nem tetszik neki az elképzelésed. Így aztán belenyugodtam a megváltoztathatatlanba.
Az első képen látható a tipikus koreai frizura, az enyém még nem az igazi, sokat kell növesztenem, és feketére is kell festetnem, de jó úton haladok! A második képen látható, hogy van egyedi viselet is, persze ez a ritkább, az ilyen frizurát nemcsak a koreaiak, de még én is megbámulom.
Miközben a metrón azon gondolkoztam, hogy erről a témáról kellene írnom, eszembe jutott egy másik, szintén a hajviselettel kapcsolatos kérdés, ami már régóta foglakoztat: Itt minden fiatal lánynak hosszú a haja, és láss csodát, amint idősödnek, náluk is kialakul a standard mamifrizura. Szép hosszú hajas csajképet azért sem kaptok, csak öregmamisat (harmadik kép). Vajon mi történik a hajukkal? Eladják? 

Házi feladat: a téma megközelítése női szemmel.

3 hozzászólás a(z) “haj” címû bejegyzéshez

 1. Akela szerint:

  Van értelme hozzászólni egy 2007-es poszthoz?! No, mindegy, rákattantam a blogolásra, hadd szóljon!
  Egyetértek: a koreai fodrász ellenáll, iszonyú szubverzív fajta! ’95-ben arra kértem az egyiket, hogy nullás géppel vágja le a hajamat. Egész egyszerűen azt mondta: nem. És tényleg nem csinálta meg! Vettem egy hajvágót otthonra. :-(

  sk

 2. Babarum szerint:

  Mindennek van értelme! :)
  Valami ahhoz hasonló érzésem van itt a fodrásznál, mintha a higanyba akarnám belenyomni a vasalót. Könnyűnek tűnik, de nem megy.
  A koreai fodrász nagyon kedves, mosolyog, bólogat, csak éppen azt nem csinálja meg, amit kérsz. A hajvágós történeted iskolapélda!

  Örülök, hogy rákattantál a blogolásra, ha belekezdtél, szólj! :)

 3. Akela szerint:

  Higany-vasaló: zseniális kép! Kár, hogy nem én találtam ki! :-(
  Belekezdtem, de annyira vacakul néz ki egyelőre, hogy megpróbálkozom egy facelifttel, mielőtt nyilvánossá teszem. Az irások azonban rendben vannak! :-)
  Az a baj, hogy sok most a meló, pedig szivesen irnék meg kommentelnék! :-)

  sk

Szólj hozzá!