újabb rövidhír, kicsit hosszabban

2007. február 23.4 hozzászólás

Kategória: blog

Babarum sikeresen letette élete második koreai nyelvvizsgáját.
Most nagyobb lélegzetvétel következik, 12 hetes kurzusnak fut neki, melynek végén – egy újabb sikeres vizsga után – elhagyhatja neve mellől a beginner jelzőt, és az intermediate (esőben és tűző napon is használható nyelvtudás, ezt a Besenyő Pista bácsi mondta) kaszt tagjává válhat.

4 hozzászólás a(z) “újabb rövidhír, kicsit hosszabban” címû bejegyzéshez

 1. teki szerint:

  Mit jelent ez a gyakorlatban ?
  Tucc mar kekszet kerni a botlban meg ilyenek ? :)

  Gratula egyebkent!

 2. babarum szerint:

  A legtöbb bolt önkiszolgáló, kekszet szerencsére nem kell kérni. Kekszben egyébként nagyon ott vannak a koreaiak, leginkább azzal pótolom a jó csokik hiányát.
  Mit is jelent ez a gyakorlatban? Ha nem is mindig könnyen, de kezdem megértetni magam, ami nem egyszerű. Az órán mindig megértenek, de az utcán ez nem mindig sikerül. A tanfolyam(ok) felépítése modulrendszerű, van 4 kezdő szint, a hangul (írás-olvasás), a beginner1-2-3, majd jön az intermediate és az advanced. A kezdő tanfolyamok 4 hetesek, általában a társaság nagy része lekopik menetközben, illetve elvérzik a vizsgákon (beginner1 szint után a csoportom vizsgázó tagjainak 20%-a jutott felsőbb szintre).
  Persze a tanfolyam és az élet nem ugyanaz, szóval a legjobb iskola a piac, a buszsofőr, az étterem és a hivatal, igazán sokat ott tanulok. :)

 3. Lea szerint:

  Gratulálok!Ez szép teljesítmény volt! /Itt is van tájszólás?/

 4. Babarum szerint:

  A tájszólás annyira nem jellemző, sokkal egyszerűbb a dolog, egyszerűen érthetetlenek! :)

Szólj hozzá!