Limo full service

2007. április 5.2 hozzászólás

Kategória: blog

Ma elvittem lemosni az autót. Amióta nálunk van azóta csak az eső mosta, persze az alaposan. Ma reggel alig ismertem meg a Limót (ez a neve ugyanis, az eladó neve, akitől vettük, Lim, így adódott a név is azonnal) ugyanis az “Apokalipszis” ide is elért, és szép egyenletesen sárga homokkal terítette be.
Nemrégiben nyílt egy Bosh autószervíz közvetlenül a lakópark kijáratánál, így gyorsan döntöttünk, hogy hazafelé útbaejtjük, és beugrunk lemosatni Limót. Jól kezdődött, mert kapásból előhozta az autó az “adut”.

Minden eddigi autómnak volt valami elektronikai ütőkártyája ellenem. Ha megsértődtek, általában ezt használták is. A Sentra a riasztóval szórakoztatott, az első Mégane a központi zárjával tartott sakkban, a második Mégane a windowsos ablaktörlőjével idegesített… Nos Limónak az elektromos ablakemelő az ütőkártyája, persze lehet, hogy jobban megismerve elárulja majd a titkát. Ha olyan kedve van, akkor egyszerűen nem hajlandó a leengedett jobb oldali első ablakot felemelni. Eddigi tapasztalataim alapján ezt a szándékát csak a jobb ajtó nyitás-motor újraindítás kombináció alkalmazása változtatja meg.

A szervizes fickó abszolút nem nézett hülyének, arról nem is beszélve, hogy még nem feltétlen reflex indításnál parkoló állásba rakni a sebváltót, ami ugye azt eredményezi, hogy a motor nem indul ám. Így ott volt neki egy hülye amerikai (minden nem ázsiai amerikai nekik), aki nem tud felhúzni egy ablakot mosás előtt, és szenved a motor beindításával, pedig már régen beállt a mosóba, és inkább ki kellene szállnia a kocsiból, ahelyett hogy indítózik.
A jó hangulatú kezdés után nekiállt takarítani az autót, ami elég érdekesen történik, a porszívózás előtt levegővel fújja ki a dzsuvát a kocsiból, majd utána porszívózza ki. Kicsit meglepődtem a szőnyegek tisztításán, elöl-hátul szövetes szőnyegek vannak, a fickó nekiállt a magasnyomásúval átmosni, mintha gumiszőnyeg lett volna. Utána jött a meglepetés, nem vettem észre, hogy a sarokban van egy mosógép, azzal még átmosta és ki is centrifugázta a szőnyegeket. Meg is volt az auómosással röpke 20 perc alatt, majd kezdetét vette a rutinellenőrzés. Ha már ott voltunk gyorsan cserélt olajat és szűrőket. Manócskával kombináltunk, hogy mennyibe fog ez nekünk fájni, a magyar viszonyokhoz és márkaszervizes tapasztalatokhoz mérten azt is kiszámoltuk, hogy olyan 30-40ezer forint alatt nem ússzuk meg. A meglepetés ezután ért bennünket, magyar pénzben mindössze 7500 forintot kellett fizetnünk. Külső-belső mosás, olajcsere, olajszűrő és légszűrőbetét-csere, munkadíj.
Tessék hasonlítani!

2 hozzászólás a(z) “Limo full service” címû bejegyzéshez

  1. Benjy szerint:

    Hali, ez az ár szivenütött.

    Az osztálytársaméknak Bosch szervizük van, de nem amiatt olcsóbb ott mert Bosch;) Na ezt most jólmegaszontam :)

    Egyébkéntz mijen autótok van?

  2. babarum szerint:

    A többi környékbeli szervizhez képest ez nagyon menő lehet itt. Ezért is lepett meg az olcsósága. Limó típusa KIA Sephia. Majd tolok fotókat ha összeraktam magam.

Szólj hozzá!