Chuseok 2007 harmadik nap – Modo-ri

2007. október 25.3 hozzászólás

Kategória: blog

Megkésve bár, de rendületlenül haladok előre a százezer éve készült fotók albumba rendezésével. Nem, ez még nem Japán, ez még mindig csak a Chuseok harmadik napja. (Az első nap kirándultunk, a második nap a Seoul Openen megnéztük Szávay Ágit.)
Korea félsziget, tehát igen sok tengerpartja van, hozzánk a nyugati part van közelebb, ahol rengeteg sziget található. Az egyik ilyen kis szigetre autóztunk el, ahol egy szoborparkot szerettünk volna már régóta megnézni, de nagyon nehezen sikerült rálelni a pontos helyre. A szoborpark arról híres, hogy Kim Ki-Duk – kedvenc koreai filmrendezőnk – egyik filmjének több jelenetét is itt forgatta. A film Magyarországon is megnézhető, a címe "Shi gan" (Idő).

Nagy előny, hogy a sok kis sziget komppal jól átjárható, illetve sok helyen egyszerűen hidak kötik össze őket. Ezt maximálisan  kihasználtuk, így a napba még belefért egy másik sziget is.
Kiemelt fontosságú hely ez a koreiak számára, valóságos zarándokhely. Miért is? Sokfelé olvasható, hogy a koreaiak internetfüggők. Ez igaz, de van egy ennél sokkal komolyabb függőségük, a sorozatok. Elmondható, hogy szinte minden koreai sorozat-junkie, nem csoda, hogy itt ilyen jól működik a digitális televíziózás, a metrón mindenki a sorozatokat nézi a mobiltelefonján. Némelyik sorozat számára külön helyszínt építenek, ezek a házak utána "múzeumként", valóságos zarándokhelyként funkcionálnak. Az egyik sorozat, a Sad Love Story helyszínén jártunk, a fotók is ott készültek:

3 hozzászólás a(z) “Chuseok 2007 harmadik nap – Modo-ri” címû bejegyzéshez

  1. meNtha szerint:

    Milyen jól megy nektek a dolgotok :D

  2. lymmz szerint:

    eza haz is balra dol

  3. Babarum szerint:

    Jobb oldalt balra, bal oldalt jobbra, középen meg úgy ahogyan nekem tetszik.

Szólj hozzá!