macskagyógyszer

2007. november 26.5 hozzászólás

Kategória: blog

Ha macska van a háznál, az egyik legfontosabb feladat a macskaalom állapotának figyelése, a koncentrált támadások elhárítása érdekében. Magyarul oda kell figyelni, hogy beleszart-e a macska. A gondos gazda természetesen arra is figyel, ha esetlegesen kimarad ez a rendszeres gyakorlat. Ugyanis ha van kaki, az probléma -persze csak a takarítás szintjén-, de ha nincs kaki, az nagyobb baj, mert annak egészségügyi oka lehet. Irmuska rendszeresen megjátszotta ezt velünk, elég gyakran volt székrekedése. Magam nem szeretem a gyógyszereket, így természetes gyógymódhoz folyamodtam, amely mindig bevált. Tejet ugye mindig kap a macska, erre építve találtam ki a tökéletes megoldást: székrekedés esetén a macska kapott egy kávéskanál lekvárt, és ha azzal végzett, csak akkor kapta meg a napi tejadagját. Szerencsére édesszájú volt, szerette a lekvárt (a mákostésztát is! – erről esetleg később…), így nem volt nehéz megetetni vele, a tej pedig macskáknál nem okoz gondot. A lekvár-tej kombó mindig tökéletesen bevált, később a kutyát is hatékonyan kezeltem vele emésztési problémák esetén.
Eddig tartott a bejegyzés know-how része, most jön a ROTFL:
Úgy tűnik régen volt macskám, ugyanis tegnap minden gyanú nélkül lekváros kenyeret vacsoráztam tejjel. Hálát adok az égnek, hogy korán ettem, mert ha később, akkor garantáltan egész éjjel nem alszom, hanem a budin ülök… Még szerencse, hogy nem alomba dolgozom, mert akkor a világ összes macskaalma sem lett volna elég!

5 hozzászólás a(z) “macskagyógyszer” címû bejegyzéshez

 1. banyec szerint:

  az az igazság hogy irmuska nem nagyon ivott tejet mert a tejtől nagyon ment a hasa tehát nem nagyon adtunk neki de igy volt frigyesnél is:-)sőt most már rumlinál is:-)

 2. Babarum szerint:

  Jahh, öreg korára már attól is fosott ha tapsoltál egyet. Akkor én már nem nagyon voltam ott.

 3. ragcsi szerint:

  Mi anno a kutyanak adtunk szuletesnapjara egy fel adag somloi galuskat mikor kicsi volt…hat annak is megvolt a hatasa szegenyen…

 4. Babarum szerint:

  Gondolom a kutya nem ilyen célból kapta a somlóit. Persze így kétszer is élvezte: egyszer az ízét, egyszer/sokszor meg a sétát! :)

 5. kiselek szerint:

  a mi macskáink sem bírják a tejet. hja, ma már a macska sem a régi.

Szólj hozzá!