zokni

2007. december 20.5 hozzászólás

Kategória: blog

Most, hogy már biztosan itt maradunk a télen, nyilvánvalóvá vált, hogy néhány téli dologban rövid vagyok, legfőképpen zokniban. A zokni mint olyan mindig is problémás dolog nálam, egyrészt a műanyagtartalma miatt (a műanyag/műszál a bőrömmel érintkezve antianyagként viselkedik), másrészt bizonyos – kis családunkban eltérően értelmezett – funkciók miatt.
Menjünk sorjában, felvázolnám mire is jó a zokni Nekem:

 1. Nedvszívó
  Mert képtelen vagyok cipőt zokni nélkül hordani.
 2. Melegítő
  Mert melegít.

Lenne még egy funkció (Lehet, hogy még több is, csak agyilag zokni vagyok?), Manócska szerint a zokni nagy mértékben öltöztet, ezért nem mindegy ám, hogy milyen fazonú. Én régimódi vagyok e téren (is), szeretem, ha a zokni zokni, és nem titok. Többek szerint ez már nem menő, ma már a zokni nem látszik, vagy alig, és ha jól felhúzzuk a lábszárra, az nagypapás.
Kompromisszumkész ember lévén belemegyek néha hülye kalandokba, így vásároltunk egy rakás bokazoknit vagy hogyan hívják ezeket. Azon túl, hogy állandóan húzogatom, mert úgy érzem, hogy lecsúszott és fázik a bokám (igen, nyáron is úgy érzem!), igazán nincs is velük baj. A szívás az most jött el, mert télen már rohadtul nem tudom meggyőzni magam arról, hogy nem fázik a bokám, és de bizony, elég hosszú a zokni.
Emberes zokniból (lásd: vasalt nadrághoz és alkalmi cipőhöz viselt sötét egyszínű, illetve diszkrét mintás zokni) van dögivel, a gyárba csak azokban járhattam. A gond a játszós zoknikkal van, -amíg tehetem- inkább játszós ruhában (lásd: bármi, ami nem ing-nyakkendő-öltöny kombó) tolom, mint vasalt nadrágban.
Mostanában alaposabban figyelgetem a metróban a lábtyűs pultokat, miközben arra gondolok, hogy a szép hosszú téli zoknijaim otthon alszanak a fiókban, és arra várnak, hogy most hazamegyek értük, és síelünk egy jót. Várhatják, jövő télig egész biztosan pihenni fognak. Majd akkor összeismerkednek a koreai testvérekkel.

5 hozzászólás a(z) “zokni” címû bejegyzéshez

 1. kiselek szerint:

  vannak nagyon menő játszós zoknik vidám, színes csíkokkal, springfield, gap, calzedonia, h&m, talán zara. ezek vannak európában. csak úgy irigylem zslötyit, hogy ilyeneket hordhat.

 2. Babarum szerint:

  Volt néhány kollégám, akiken redszeresen mindenféle rózsaszín mintás zoknikat láttam. Persze nem magyarok voltak…
  Érdekesség: ezeket a zoknikat ők “chausette électronique”-nak (szó szerinti fordításban elektronikus zokninak) hívják. Az kifejezés háttere az, hogy ezeket programozott zoknikötőgép készíti. Azért én még mindig röhögök ha eszembe jut az elnevezés! :)

 3. kiselek szerint:

  könnyen zoki-addicttá válhat az ember, ha nem vigyáz! :)

 4. Babarum szerint:

  Tegnap szerencsém volt, találtam álomzoknit. Finom, meleg, hosszú. Vettem is hatot! :)

 5. Lea szerint:

  Ügyes vagy! :-)

Szólj hozzá!