hogyan hülyítsünk meg egy egész országot a Facebook segítségével?

2008. január 12.2 hozzászólás

Kategória: blog

Manapság a csapból is a social networking folyik, a legzsírosabb cupák természetesen a Facebook, annyi bőrt le lehet húzni róla, amennyit csak nem szégyellnek. Ami igazán érdekes, az az, hogy mennyire ugrik erre a témára a “hagyományos” média is, elfelejtve a legalapvetőbb szabályokat is.

Arash Derambarsh

Jól jegyezzük meg Arash Derambarsh nevét, ő volt ugyanis, aki újévi ajándékként egész Franciaországot megszívatta, élen a média legnagyobbjaival.

A történet a következő: Ez az iráni származású (ha jól emlékszem iráni, lassan minden referencia eltűnik róla a netről) francia fiatalember talált egy Facebook alkalmazást, amely éppoly szórakoztató mint a többi időgyilkos cucc, az alkalmazás használói elnököt választhatnak maguknak. És itt jön a csavar. Az első szavazás 2007. december 31-én történt, Arash Derambarsh igen komolyra vett kampány után (ha ezt is levennék, itt van screenshot) a leadott összes szavazat több mint 60%-át szerezte meg. A fickó vagy nagyon hülye, vagy csak annak tettette magát, ugyanis miután megválasztották, az egész francia médiában szétkürtölte, hogy ő a Facebook elnöke. Ezek a barmok meg nyelték mint kacsa a nokedlit, a legnagyobb, legkomolyabb francia lapok és TV adók riportokat csináltak vele. Lett azonnal Wikipédia (már törölték) és Mahalo oldala. A fickó még arra sem vette a fáradtságot, hogy utánanézzen (igaza volt, hiszen mindent elhittek neki) annak, hogy hányan regisztráltak a Facebookon, mielőtt azt nyilatkozta, hogy egy titkos alkalmazással közel 100 millió Facebook felhasználót tud elérni, több embert, mint maga a francia elnök. A lufi aztán persze elég gyorsan kipukkadt, most éppen abban a stádiumban vagyunk, mikor irtják a nyomokat. Na persze, hisz senki nem szereti ha ennyire hülyére lehet venni…

Megjegyzés: A francia internet ezzel van tele, a legjobb angol nyelvű összefoglalót itt találtam.

2 hozzászólás a(z) “hogyan hülyítsünk meg egy egész országot a Facebook segítségével?” címû bejegyzéshez

  1. banya szerint:

    az konkrétan micsoda( facebook)???

  2. Babarum szerint:

    Közösségi oldal. Olyasmi, mint amilyen az iwiw (lehetne). Annál sokkal több.
    Olvass róla itt vagy itt.

Szólj hozzá!