nem értem

2008. február 11.4 hozzászólás

Kategória: blog

Soha nem értettem a vandálokat, nem bírom felfogni miért jó valamit tönkretenni, másnak kárt okozni, összekarcolni az autóját, letörni a tükrét, összefesteni a házának falát, de akár csak szétrúgni vagy felgyújtani egy kukát. Már ezt sem kapom el, de mindez semmiség.
Mert mi visz arra egy embert, hogy egy több mint 600 éves építményt, egy nemzet büszkeségét felgyújtja és semmivé teszi? Mert ez történt.

Korea és Szöul ékessége és jelképe (1962-ben első számú nemzeti kinccsé nyilvánították), a Namdaemun kapu leégett és összeomlott. 39 szerkocsi és 88 tűzoltó oltotta a tüzet, mely később újra fellobbant és faépítményről lévén szó – irányíthatatlanná vált. Lényegtelen, hogy hibáztak-e a tűzoltók, lehetséges.
Amit nem értek, az az, hogy mi kell ahhoz, hogy egy ember fejében akár csak meg is forduljon ilyesmi. Ez már betegség, nem?

4 hozzászólás a(z) “nem értem” címû bejegyzéshez

 1. […] blog post: nem értem http://babarum.hu/2008/02/11/nem-ertem/ « előző | Babarum — 2008. 02. 11. […]

 2. gergoke szerint:

  Eggyel kevesebb dolog, amit megnézhetünk májusban. :(

 3. Grizzly szerint:

  az ilyeneknek kene a sokevborton meg halalbuntetes

 4. Babarum szerint:

  Ha a halálbüntetés nem is, de a sok év börtön a minimum.
  Bár túlzás, és nem értek vele egyet, de azért ilyen esetekben mindig eszembe jut a bibliai Fogat fogért, amit Izrael is alkalmaz a robbantókkal szemben. Robbantanak? Semmi gond, lebombázzák a terrorista házát. Gyújtogatott? Nézze végig, ahogy porig ég a szülőháza, vagy egy számára fontos épület.
  Sajnos a Namdaemun kaput ez sem hozná vissza…

Szólj hozzá!