legalize dogmeat

2008. március 25.3 hozzászólás

Kategória: blog

Korábban már írtam a koreai kutyahús-fogyasztásról. Új fejlemény az ügyben, hogy a szöuli városi kormányzat előterjesztett egy javaslatot a kormánynak a kutyahús-fogyasztás ellenőrzése érdekében. Konkrétan a kutyák haszonállatként történő besorolását szorgalmazzák. A javaslat szerint az átsorolás esetén megfelelően követhető lenne a kutyahús kereskedelme, és a higiéniai ellenőrzés kiterjedhetne a (jelenleg nagyrészt illegális és ellenőrizetlen) vágóhidakra is.
A szöuliak törekvése érthető, hiszen csak Szöulban 528 kutyahúst forgalmazó étterem van, ez a szám nyáron, a szezonban 600 felé emelkedik. A gond a kormányzat szerint a rengeteg illegális vágóhíddal, ezen belül a kegyetlen körülmények között tartott és lemészárolt kutyákkal van.
(Szerintem más gond is van, de ez az én véleményem, nem a koreaiaké…)

3 hozzászólás a(z) “legalize dogmeat” címû bejegyzéshez

 1. teki szerint:

  Valamelyik galaktikaban olvastam egy novellat. Arrol szolt, hogy egy gazdag ember, titkos farmon a vilag elelmezesi problemajan dolgozott, es sikerult egy bazi nagy allatot kifejlesztenie, ami alig evett, es bazi sok husa volt. Jott a sajtonak a bemutato, nagy csinnadratta, de par ujsagironak sikerult elkeverednie, s kozelebb kerulni az allatokhoz. Mint kiderult az allatok beszeltek. Nem voltak ugyan nagyon okosak (~mint egy kutya :) ), de egy beszelo allatot megenni …

 2. Lin3Lord szerint:

  az durva, vágod. kutyát megenni :S

 3. Babarum szerint:

  teki: Érdekes, ha esetleg eszedbe jut a szerző/cím, elolvasnám. Magát a novellát gondolom hasonló élmények ihlették…
  Pont azon gondolkoztam el, hogy a ló is elég okos állat, szintén az ember “társa”. Mégis megesszük. Ha nem is direktben, mondjuk lósteaket, de feldolgozva mégis megesszük…

  Lin3Lord: Európai embernek elég szokatlan dolog. Itt a koreaiak úgy nőnek fel, hogy ez természetes, nem botránkoznak meg rajta. Szerintem lázadás lenne ha betiltanák. Ők úgy vélik, hogy a kutyahús erőt ad, segíti átvészelni a nyári forró napokat. (Nyáron van szezonja.)

Szólj hozzá!