Thaiföld – Ayutthaya – képgaléria

2008. március 31.2 hozzászólás

Kategória: ajánló, fotó, utazás

Bár sok idő eltelt az előző thaiföldi képgalériás bejegyzés óta, de még mindig a harmadik napon járunk, Ayutthayában.
Ayutthaya, a régi thai főváros Bangkoktól körülbelül 80 kilométerre található, mindenképpen érdemes rászánni egy napot. A várost, és egyben a királyságot 1350-ben U Thong (I. Ramathibodi) alapította.
Ayutthaya (később, egészen 1939-ig majd kis szünettel 1949-ig Sziám) virágzó és hatalmas királyság volt, széleskörű keleti és nyugati nemzetközi kapcsolatokkal. A virágzás egészen 1765-ig tartott, mikor Burma egyszerre két hadsereggel is a fővárosra támadt. Hosszú ostrom után a várost 1767-ben bevették és felgyújtották. Hajdani gazdagsága, a királyság könyvtárai, irodalma, iratai, műkincsei mind megsemmisültek, csak romok maradtak vissza. Ezek a romok is mutatják viszont, hogy mennyire hatalmas volt ez a város – 1600 körül több mint egymillió lakosa lehetett.
A restauráció nem túl gyors ütemben, de most is zajlik, egyelőre a lágy talaj miatt gyakran eldőlni készülő építmények stabilizálása történt meg. Némelyik képen látható az épületek pisai tornyot megszégyenítő ferdesége, az idegenvezető szerint már mindegyiket stabilizálták, nem dőlnek tovább.
A romokon kívül a képgalériában találtok még sok kakast, tuk-tukot, elefántokat és egy kakukktojást. Kellemes klikkolást!

Ayutthaya képgaléria

2 hozzászólás a(z) “Thaiföld – Ayutthaya – képgaléria” címû bejegyzéshez

  1. gaba szerint:

    Nagyon tetszettek a képek! Remélem, én is eljutok majd ide egyszer.

  2. Babarum szerint:

    Mindenképpen érdemes!
    Tapasztalataim alapján 10 nap – két hét az optimális (persze ha több időd van, akkor hajrá!).
    A fővárosra és környékére szerintem elég 4-5 nap, érdemes 1-2 napig megnézni valamelyik nyüzsgőbb tengerparti fürdőhelyet, és utána – ami nekünk sajnos kimaradt – elmenni egy nyugis szigetre valahová. Gyönyörű helyek vannak, talán legközelebb mi is eljutunk oda.

Szólj hozzá!