kalapács, üllő, kengyel

2008. április 17.13 hozzászólás

Kategória: élet, tech

Nem vagyok egy fülespárti, de most szükség lenne rá. Ma kipróbáltam egy ilyen füldugó-szerű fejhallgatót (a hagyományos kiesik a fülemből). Furcsa volt, mintha az agyamban szólt volna a zene. Megszokható ez?

13 hozzászólás a(z) “kalapács, üllő, kengyel” címû bejegyzéshez

 1. Mefi szerint:

  Én nem tudtam. Otthon nagyon jó, de közlekedni életveszélyes vele. Viszont a hagyományos nekem is kiesik a fülemből. :\

 2. teki szerint:

  Nekem meg a regifajta palcas megoldas volt, ahogy nezem mar ki is vontak a forgalombol. Nekem fajt tole a fejem.

  Ilyenem van most, es 110%-osan elegedett vaok vele (2 ev utan is): http://www.headphone.com/guide/by-headphone-type/ear-pad-type/sennheiser-px-100.php

 3. Babarum szerint:

  Mefi: közlekedés alatt a teljes süketséget érted? Furcsa volt, hogy nem hallok semmit a buszon, figyelnem kellett rendesen merre járunk, nem hallottam a megállók nevét. Volt persze előnye is. Itt a buszokon GPS van, és ha gyorsabban megy a megengedett sebességnél, sípol a sofőrnek, de valami iszonyú hangon. Tegnap valami nyugdíjas sumákerrel mentem, akinek szinte végig visított, és éppen hogy csak hallottam valamit a sípolásból.

  teki: ezekkel az a bajom, hogy közlekedés közben nem tudom őket használni, mert rengeteg környezeti zajt beenged. Halláskárosodást meg nem akarok, csak azért, hogy a zene elnyomja a busz gördülési zaját…

 4. krisz szerint:

  Hat fiuk, ha talaltok valami szuper megoldast akkor szoljatok nekem is. Ugyanis hamarosan fulest kell cserelnem, es a hagyomanyos nekem is kiesik a fulembol…

 5. manócska szerint:

  Nekem a hagyományos csak egy esetben esik ki a fülemből, ha az ágyban fekszem és épp fordulni akarok. De ez ritka eset, nem zavaró. Szóval talán fület kellene cserélnetek. :-))))

 6. teki szerint:

  “ezekkel az a bajom, hogy közlekedés közben nem tudom őket használni, mert rengeteg környezeti zajt beenged. ”

  Ez a legjobb az egeszben, en felnek ugy kozlekedni hogy nem hallom mi zajlik korulottem. A PX-200-ast ezert nem is vettem meg, mert az nem nyitott, kevesbe szurodik be a zaj.

  “Halláskárosodást meg nem akarok, csak azért, hogy a zene elnyomja a busz gördülési zaját…”

  Nem musz hangosabbra venni a busznal. En nem szokok harcolni a kornyezettel, inkabb alkalmazkodom.

  krisz: neked meg van ilyen fuldugos ketyered, mer nem probalod ki ? :D

 7. Babarum szerint:

  krisz: ez a dugós nem rossz, tényleg, csak nagyon az agyamban szól a zene, meg kell szoknom. :)

  manócska: próbáltam, de a mostanit nem tudom levenni! :)

  teki: “Ez a legjobb az egeszben, en felnek ugy kozlekedni hogy nem hallom mi zajlik korulottem. A PX-200-ast ezert nem is vettem meg, mert az nem nyitott, kevesbe szurodik be a zaj. – Nem musz hangosabbra venni a busznal. En nem szokok harcolni a kornyezettel, inkabb alkalmazkodom.
  Semmi gond nincs a logikával, egyetértek. Mindez attól függ hogyan utazol.
  Viszont ha az utazás kevés átszállással, de hosszan történik, arányaiban nem gazdaságos a zajt hallgatni. Akkor inkább arra a pár percre, amíg hallanom kell a zajokat (átszállok, átmegyek egy úton, stb.), leállítom a zenét vagy felszabadítom az egyik fülemet. Miért hallgassam végig az úton a busz/metró zaját ha nem szükséges?

 8. Mefi szerint:

  Babarum: pontosan arra. Konkrétan majdnem elütött egy kamion, mert nem hallottam hogy jön mögöttem.

 9. Babarum szerint:

  Mefi: nos igen, ez az, amit tekinek is írtam. Nem mindegy hogyan, és mennyit utazol. Ha passzívan és sokáig, akkor a hangszigetelés a nyerő. Ha aktívan (pld. bicikli, sok gyaloglás, átszállások), akkor ez életveszélyes is lehet.

 10. ragcsi szerint:

  Hasonlo problemaim voltak par eve, de aztan megtalaltam a megoldast: Technics RP-F290. Kenyelmes, kifejezetten jol szigeteli a forgalom zajat es jol is szol. Ara akkoriban 5-6 ezer forint korul volt ha jol emlekszem. Itt a kep is hozza:
  http://www.tot-tronik.com/images/005577.jpg

 11. Chipi szerint:

  ragcsi, ilyen nagy bumszlival utazol a fejeden ?:)

 12. Chipi szerint:

  Ja baba, a megoldás! Fogsz egy teljes dugaszolót, amivel kizárod a zajt, és beszerzel egy fehér botot meg egy napszemüveget, és akkor hátha nem ütnek el :)

 13. Babarum szerint:

  ragcsi: a gond a méret, ekkora “bumszlival a fejemen” nem nagyon akarok járkálni. Arról nem is beszélve, hogy ez szorítja a füledet is rendesen. Ha nem zavarna hogy nagy és szorít, akkor az ultimate megoldás ez lenne.

  Chipi: vagy szerzek egy Bentley-t sofőrrel! :)

Szólj hozzá!