Seoul Cherry Blossom Festival – képgaléria

2008. április 26.Szólj hozzá!

Kategória: fotó, galéria, Korea

Cseresznyefa-virágzásról elsőre Japán jut az ember eszébe, ennek megfelelően tavasszal ez az egyik legfőbb turistaattrakció arrafelé. Bár korábban úgy terveztük, hogy nem hagyjuk ki, a japán útra korábban került sor. Sebaj, Szöul nincs messze Japántól, és a cseresznyefák itt is éppen úgy virágoznak mint ott, talán még jobban.
A Cherry Blossom Festival Koreában is a tavasz egyik legnagyobb nevezetessége, Szöulban a legnagyobb ilyen fesztivál a Yeouido szigeten található, ahol minden évben 5.7 km hosszan több mint 1400 darab virágzó cseresznyefa alatt sétálhatunk el. Megkapó élmény, főleg akkor, mikor egy-egy kisebb szélfuvallat hatására millió kis fehér virágszirom borít be mindent. Olyan érzése van az embernek, mintha tavasszal havazna.
Mi kicsit korán érkeztünk, érdemesebb késő délután odaérni, és megvárni szépen, amíg bekapcsolják a világítást. A színes fények gyönyörűen befestik a fákat a fasor teljes hosszában, nehezen felejthető látvány. Néhány képpel megpróbálom szemléltetni, tessék a képre kattintani, és máris nyílik a galéria!

Szólj hozzá!