World IT Show 2008, Korea

2008. június 21.3 hozzászólás

Kategória: fotó, galéria, Korea, tech

Mindig is szerettem a kiállításokat. Itt most nem a kultúráról, hanem a kütyükről van szó. De legyen 2008. június 21. a büszkeség napja, igen, vállalom, kütyübuzi vagyok!
Persze én még a BNV-n szocializálódtam, az első kiállításélményeim az 1980-as évek elejéről származnak. 1987-ben aztán a Lenin Kohászati Művek (LKM) marketingosztályának dolgozójaként mint kiállító is részt vettem ezen a becses rendezvényen. Fellépésem nem sikerült túl jól, ugyanis előző este találkoztam pár barátommal, és sikerült olyan alaposan berúgni, hogy a lefoglalt szállásra nem engedtek be, így reggel kissé ziláltan és iszonyat másnaposan jelentem meg. (Figyelmeztetés: Látjátok, többek között ezért sem szabad mértéktelenül alkoholt fogyasztani! Megjegyzés: Babarum ~13 éve absztinens!) Akkori kolléganőm, Andrea szerencsére értette a dolgát, és egész gyorsan rendbehozott, úgyhogy délután már kétpofára toltam befelé a repikaját. Bármi történjék is, ez marad a legemlékezetesebb kiállításélményem. Mint kiállító biztosan, de mint látogató nem hiszem…

World IT Show 2008

Tegnap volt a World IT Show 2008 utolsó napja. Mivel a tavalyi kiállításon regisztráltam, nem úsztam meg a spamet, minden nap kaptam mailt és SMS-t, hogy már csak x nap van hátra. Már 2007-ben is elég nagy volt a show, de most majdnem hanyattvágódtam. Idén sikerült másfélszer akkora alapterületen megrendezni, és még hozzácsaptak egy szintet. Mondjuk egy OECD miniszteri találkozónak dukál a felhajtás, ez tény.
Nem áll szándékomban kiállításbemutatót írni, csak néhány dolog, ami engem megfogott. Az egyik a szakértelem. Nem az a meglepő, hogy szinte minden kiállított kütyü mellett ott áll egy hostess, ezt már megszoktam. Amire most felfigyeltem, az az egyre erősödő tendencia, hogy ezek a hostessek nem csak mosolyogni vannak ám ott. Olyan szinten ismerik a termékeket, hogy bármelyik szakáruház képzett eladóit leiskoláznák. Egyszerűen nem lehet tőlük olyat kérdezni, amit ne tudnának a cég termékeiről. Ez már egy mesterség a javából, gondoljatok csak egy PDA de akár csak egy “okostelefon” használati utasítására!

Notebook design

A másik érdekesség a design. Itt nem csak a termékdesignra gondolok, az a tervezők dolga, megcsinálják “oszt jó napot”. Rengeteg olyan standot láttam, ahol a különböző termékek utólagos, személyes tesztreszabásához szükséges eszközöket mutattak be. Ez a telefonra rakható fityegőktől egészen speciális területekig terjed, nagyon tetszettek például a notebookok díszítései. Ezek nem egyszerű matricák, mindegyiket művészek tervezték, kis táblán mindegyik notebook mellett ott volt a nevük.
A harmadik – számomra – furcsa dolog a hadiipar nyílt jelenléte a kiállításon. Senkinek nem mondok azzal újat, hogy Korea jelenleg háborúban áll, és csak fegyverszünet van a két fél között. Az USA katonai jelenléte mellett Korea erősen fejleszti haditechnikáját. Ez itt igencsak kézzel tapintható volt, és bár a legújabb fejlesztésű tengeralattjárójukat nem rakták ki, de mást azért találhattunk bőven. Érdekességképpen itt egy videó az aEgis-II rendszerről. 2 km távolságról észleli az embert és ki is lövi azonnal. Automatikusan, emberi beavatkozás nélkül. Mulatságos a “Tüzelés előtt eltávolítandó” feliratú szalag a fegyver csövén. :)

A végére marad a robot. Imádom a robotokat, és a jelek szerint nem csak én, a legtöbben talán a robotos standoknál voltak. Hangvezérelt robotot még úgysem láttam, megosztom veletek is, találkozunk jövőre, ugyanitt! ;)

3 hozzászólás a(z) “World IT Show 2008, Korea” címû bejegyzéshez

  1. banya szerint:

    Nem semmi! Engem is mindig érdekelt a robotok világa!

  2. joci szerint:

    nem robot. ROPOT!

  3. Babarum szerint:

    Húvaze, elírtam. Bocsi! :)

Szólj hozzá!