jó tanács internet visszakapcsoláshoz

2008. július 4.4 hozzászólás

Kategória: élet, tech, wtf

Egy jó tanács: Ha közel egy évig ki volt kapcsolva az ADSL a lakásodban, és te rutinosan, még hazautazásod előtt, telefonon elintézed mind a telefon, mind az internet visszakapcsolását, majd amikor hazaérve magabiztosan próbálsz kapcsolódni, de pofára esel, a következőket nem szabad tenni:

  1. A router menüjének széttúrása, minden adat és beállítás egyenkénti egyeztetése.
  2. Az internetszolgáltató supportjának többszöri felhívása, annak végighallgatása, hogy náluk minden rendben, a beállításaiddal van a gond.
  3. A telefonszolgáltató ellenőrzése, hogy biztosan visszakapcsolta-e az ADSL-t is, nem csak a telefont, mint az eddig szokása volt (Ahh, ilyen sem volt még soha, a nagy magenta hibátlanul teljesített elsőre!).

Mindez felesleges! Egy telefonhívás elegendő, és csak egy dologra kell rákérdezned, mégpedig arra, hogy a szolgáltató módosította-e a loginnevedet. A válasz jelen esetben igen. Persze anélkül, hogy erről szólt volna akár egy szót is.
Nagyjából a hatodik telefon után, teljesen véletlenül sikerült szert tennem erre a lényegtelennek tűnő információra.

Ha megvolt a telefon, és átírtad a loginnevet, már van is internet. Okosba’.

Routeradalék 1: Annyira örültünk itt a nagy szörfölésnek, hogy a router a nagy örömbe beleszakadt, de teljesen. Magyarul működött az, csak “nem tudtam beletenni az áramot”.

Routeradalék 2: Tudtátok, hogy a D-Link routerek magasan fejlett intelligenciával rendelkeznek? Közvetlenül csatlakoznak tulajdonosuk mobiltelefon-szolgáltatójának rendszerére, és lehallgatják a szakértő baráttal folytatott beszélgetést az új router beszerzéséről. Ettől olyan mértékben beszarnak, hogy mire a tulaj hazaér, addigra pedánsan elkezdenek működni. Pontosan ez történt.
Mindez hiába. Kegyvesztett lett.

4 hozzászólás a(z) “jó tanács internet visszakapcsoláshoz” címû bejegyzéshez

  1. joci szerint:

    Milyen routert vegyek ADSL-re?

  2. Babarum szerint:

    Nekem a szagember barátom LinkSyst ajánlott, már azzal nyomom, a típusa WRT54GL. Eddig jó, szerintem az is marad. :)

  3. Lea szerint:

    Ez izgalmas volt :-)

Szólj hozzá!