sötét vazeg

2008. augusztus 9.10 hozzászólás

Kategória: ajánló, film

Ritkán történik olyan, hogy ekkora a sodrás, a kritikusok egymást taposva áradoznak, 200 ezernél több szavazó több, mint 60%-a 10 pontot ad, dől a lé, cseng a kassza. Mit gondolok erre én, az egyszeri kocamozis, aki ritkán jár moziba, mert lusta ezért kimozdulni? Elsőre beleugrik, elmegy és megnézi a filmet.
Most mondjam azt, hogy megszoptam? Na jó, ez azért túlzás lenne, akkora katasztrófa nem volt, viszont kategóriáját tekintve egy “olvasom-a híreket-és-közben-megy-a-TV-ben” szintet hozott nálam. Zárójelben jegyzem meg, hogy Heath Ledger Joker szerepében tényleg nem rossz alakítás, de azért ilyen bő nyállal ennyiszer és ennyire dícsérni kissé túlzásnak tartom. DVD-n vagy akár a TV-ben játszva sem nézném meg még egyszer. Így jártam.

JOKER

10 hozzászólás a(z) “sötét vazeg” címû bejegyzéshez

  1. teki szerint:

    Kinek a pek, kinek e pekne :).

    Lehetett volna nagy film, sokkal nagyobb, a hangulat megvolt, de a story gyenge lett, s meg hosszu is lett :(.

  2. Babarum szerint:
    Sokat gondolkoztam azon, hogy – mivel nem vagyok egy denevérember fan, mint sokan a 10 pontot adók között – mennyire előítéletes ez a véleményem. Arra a következtetésre jutottam, hogy elenyésző mértékben, és tényleg a film nem lett elég jó.
    Én is rendkívül hosszúnak tartottam, a sztoriról pedig csak annyit, hogy Manócskát kérdezgettem, hogy mennyi az idő, mert fekete számlapos az órám, és moziban nem látom.
    Még jó, hogy nem voltam álmos! ;)
  3. teodora szerint:

    egyetértek, nekem is csalódás volt, és pont a hangulatot hiányoltam, ami inkább az előzőben volt meg.. max 8 pontot érne nálam, de 7-et adtam, hogy lehúzzam a 10-eket :)

  4. Babarum szerint:
    Már csak 9.2 pont, már nem szégyenszemre az első a Top 250-ben. Ehhez te is hozzájárultál ezek szerint! :)
    Számomra egy 8-as de akár egy 7-es film is már a nagyon jó kategóriába tartozik, sajnos nincs is belőlük sok. Nálam ezt a szintet nem érte el ez a film. De ahogyan teki is írta az első hozzászólásban, kinek a pap, kinek a pékné… Vagy nem ezt írta volna? ;)
  5. oatbxl szerint:

    Egyetértek a véleményeddel. Nekem is ennyire tetszett: http://oatbxl.blogspot.com/2008/07/mai-mozilmny-l-svali-nor-le-chevalier.html

    oatbxl utolsó blogbejegyzése: Gúgeliánus leszek?

  6. Babarum szerint:

    Köszönöm a megerősítést! Eredeti nyelven nézted, vagy franciául? Mulatságos lenne franciául megnézni! Nem tudod, van szinkron?

  7. Chipi szerint:

    Én csak most néztem meg, nem engedtem a hype-nak, gondoltam, majd akkor, amikor alkalom adódik, nem siettetem. A film olyan, amilyen, látványos, akció, nem volt egy világrengető alkotás, de azért az idei jobbak közé sorolnám, érdemes megnézni annak, aki már hallott batmanről.
    De!
    Ledger: zseniális a faszi, mintha rá öntötték volna a szerepet. Ha jól emkékszem, csak egy filmben láttam eddig, a 10 doloog amit utálok benned címűben – nem ugyanaz a téma :)
    Nem vagyok oda a szenzációhajhász dolgokért, de ezért a produkcióért abszolúte megérdemelné a posztumusz oscart – nem azért mert meghalt, hanem azért, amit a filmben alakított. Miatta fogom újranézni a filmet, mert amúgy egy pontosan egyszer nézhető alkotás lenne.

  8. Babarum szerint:

    A Ledger tényleg nagyon bejön. Engem csak az zavar, hogy más színészek is nyújtanak más filmekben ilyen szintű alakítást (itt nem akarom mondani, hogy gyakran, de előfordul), még sincs ekkora hype. Még akkor sem, ha Oscart kapnak esetleg…
    Jó, rendben, ezek a színészek nem haltak meg, de nem értem, hogy ez miért kellene ahhoz, hogy változzon a megítélés!

  9. JOKER szerint:

    Mert azok a más színészek nem döglenek bele a szerepük súlyába, Ő viszont beledöglött! Van ilyen mikor olyat hoz elő egy alakítás valakiből amiről nem is tudta hogy megvan benne mélyen beleivódva a mentalitásába.

  10. Babarum szerint:

    Nos nekem, és sokaknak csak az jött le, hogy gyógyszermérgezésben halt meg. A következtetések általában egyértelműek voltak. Aztán elcsitult a dolog.
    Most utánaolvastam egy kicsit, és másként látom a dolgot. Köszi a hozzászólást, ennek köszönhetően túlléptem egy téves megítélésemen! Itt természetesen a halálára gondolok, a szerep értékelésével kapcsolatos véleményem nem változott.

Szólj hozzá!