Keleti-tenger képgaléria

2008. augusztus 27.8 hozzászólás

Kategória: fotó, galéria, Korea, utazás

Hová járnak a koreaiak nyaralni? A koreaiak imádnak utazni, bár sok idejük nincs rá az évi 5-10 nap szabadság miatt. A legtöbben külföldre mennek, a legkedveltebb célpont Kína, amelyet Japán, majd az USA, Thaiföld és ötödikként a Fülöp-szigetek követ.

Póki on the beach! :)

Mi a helyzet a belföldi turizmussal? Korea két természeti dologban bővelkedik igazán, hegyekben és tengerben, és ezekre oda is figyelnek. Nagyjából magyarországnyi területen húsz nemzeti parkot találunk. Az egyik leghíresebb nemzeti park Jeju szigetén található (ott szintén nemrég jártunk, lesz részletes képes beszámoló), szinte minden koreai elzarándokol oda egyszer. Ha egy koreaival utazásra terelődik a szó, az az első kérdése, hogy Jeju-n voltam-e már. A második leggyakoribb kérdés a Keleti-tenger és Seoraksan. Azt gondoltuk ennyi koreai nem tévedhet, úgyhogy ellátogattunk oda egy hosszú hétvégére. Nem volt butaság! Bár az idő nem volt túl kegyes hozzánk, nem strandoltunk, de nem is lett volna rá nagyon időnk, annyi mindent meg akartunk nézni.

Klikk! Vetítés indul!

Apránként, három részletben szeretném bemutatni képeken ezt a környéket, időrendi sorrendben, ahogy mi is bejártuk. Ebben az első bejegyzésben a Keleti-tenger és környéke, a másodikban a Naksan templom, a harmadikban pedig a Seoraksan nemzeti park lesz látható a képeken. Néhány képen eldugottan Manócska és én is megtalálhatóak vagyunk. :)
Tessék a képre kattintani, és indul a vetítés!

Klikk! Vetítés indul!

8 hozzászólás a(z) “Keleti-tenger képgaléria” címû bejegyzéshez

 1. Snowqueen szerint:

  Évi 5-10 nap szabi?Úristen…Habár,ha ilyen szép az ország,akkor ők így is kikapcsolódnak,mondjuk,a hétvégi utazások alkalmával(mert belföldön,gondolom,mindenki utazgat azért évközben is…)
  Mégmégmég képeket!:-)))

 2. Snowqueen szerint:

  Mondjuk,az a bogaras izé(ok,ok,múzeum),az nem valami bizalomgerjesztő…

 3. Hamburger szerint:

  Nagyon szép képsorok, jók a képek is, látszik, hogy nem csak úgy kattogtattatok (ez megint egy külföldinek elmagyarázásra érdemes szó :) ).
  Kedvem támadt elmenni, megnézni :)

  Hamburger utolsó blogbejegyzése: Kivándorlás vagy maradás

 4. Babarum szerint:

  @Snowqueen: Bizony, ennyi jut. Mulatságos, mikor mesélik, hogy voltak nyaralni a Keleti-tengernél. Kérdezem: mennyi időt töltöttek ott? Válasz: Két napot! :)
  Van ott még kép, ahol ezek, a Korea galériában!
  A Bogármúzeum zárva volt, pedig nagyon érdekelt volna. :(

  @Hamburger: Gyere, szívesen látlak! :)

 5. Nia szerint:

  Nagyon jó képek, mind a ketten ügyesek vagytok! :)

 6. Babarum szerint:

  Köszi, igyekezni fogunk továbbra is! :)

 7. Mebarak szerint:

  Hopp elveszett a kommentem!:O Már írtam ide reggel :) Csak annyit szerettem volna, hogy csodálatos képek, utána is néztem a neten ennek a helynek……Istenem, de vágytam mindig valami ilyesmi környezetbe!:$

  Mebarak utolsó blogbejegyzése: Tipikus Informatikus

 8. Babarum szerint:

  Huhh, én is emlékszem valamire, amit reggel olvastam mailben, de még nem voltam beszámítható, a bootolás vége előtt történt.
  Elnézést kérek a WordPress nevében is!

Szólj hozzá!