Keleti-tenger Naksan templom képgaléria

2008. augusztus 29.5 hozzászólás

Kategória: fotó, galéria, Korea, utazás

 1. A Keleti-tenger környékén tett túra első részét itt találod!

A Naksan Beachtől nem messze, néhány kilométerre található a Naksan templom (Naksansa), melynek története 1300 évre nyúlik vissza. Többször átépítették, utoljára 1953-ban, a koreai háború után restaurálták. (Sajnos stratégiailag nagyon kiváló helyen fekszik, és ez megpecsételte sorsát a háborúban.) A sors valamiért napjainkban sem kegyes hozzá, ugyanis 1995-ben, Korea történetének legnagyobb erdőtüzében az egész hegy leégett, szinte semmi nem maradt meg.
Még most is, miután nagy részét újjáépítették (még zajlik a folyamat) láthatóak a tűz nyomai. Elég lehangoló, ahogyan egy helyet körbesétálva mindenütt elszenesedett facsonkokat látsz, hiába a sok új telepítésű növény.
Maga a komplexum egyébként hatalmas, rengeteg épülettel, egy fél nap kell, hogy bejárja az ember. Igazi zarándokhely a buddhistáknak és a természet szerelmeseinek egyaránt, gyönyörű kilátással. A tengerről is messziről észrevehető, itt található ugyanis a “Haesugwaneumsang” a világ egyik legnagyobb kőből készült Buddha szobra.
Klikk a képre és indul a vetítés!

Naksan templom képgaléria

5 hozzászólás a(z) “Keleti-tenger Naksan templom képgaléria” címû bejegyzéshez

 1. Snowqueen szerint:

  Az a kép a benyúló sziklával és szétterülő koronájú fákkal…!No,meg a nyuszi(csak félek,hogy a harang alatt nem a legjobb helyet találta magának…)
  És a templom homlokzatán az ázsiai napszimbólum…
  Egyszóval:nagyon szépek a képek!

 2. Babarum szerint:

  Thx!
  Meglepően sok nyúllal találkozunk kint, simogathatóak és nem harapnak! :)

 3. Mebarak szerint:

  Hihetetlen milyen szép környezet vesz körül! :$

  “ázsiai napszimbólum” a “horog keresztre” gondolsz Snow? :) (Tudom, hogy nem az, de tök sokat keverik a kettőt :)

  Mebarak utolsó blogbejegyzése: Routerünk: a TP-Link

 4. Babarum szerint:

  Azért nem ez a mindennapi környezet, de az is szép. Imádom a hegyeket, és éppen egy nagy hegy tövében lakunk, panorámával a vonulatra. Imádom!

 5. Snowqueen szerint:

  Mebarak,igen,az ázsia napszimbólumra gondoltam,merthogy ez az,a másik,az annak a megfordítottja.Amúgy pl. Indiában rengeteg ház ablakán látható.:-)))))

Szólj hozzá!