@Mebarak: Köszi! Egyébként ismer?s a dolog, ha kenyeret veszek, mindig otthon veszi észre a párom, hogy bele van harapva, vagy le van rágva a negyede. Mindig mondom is neki, hogy ebbe a pékségbe nem megyek többet, mert a pék belerág minden kenyérbe! ;)
@mimke: Szívesen!
Jól gyúrd át! Az sokat számít! Ha pedig nem csak vízzel, hanem tojásos (fehérje) vízzel kened be, miel?tt beteszed a süt?be, akkor a színe is jobb lesz!
Jelentem kenyérsüt? megvan, pihen a sufniban! :)
Én jobb vagyok. De komolyan!
Próbáld ki, te is hamar rájössz milyen könnyen le lehet nyomni kenyérsütésben a gépet! :)
Persze itt leginkább az ízre gondolok, olyan szép hasábot sosem fogsz sütni! ;)
A kenyérsüt?vel nekem sem sikerült kibékülni..Egyébként is, akkor hol marad a dagasztás élvezete?? A tojást meg kipróbálom, én csak vízzel szoktam…(alakra mindig szép, meg jól megkel, csak ez a barnaság :) igaz, fehérkenyeret is ritkán csinálok..)
Na ja, itt inkább az id?faktor, ami bejátszik. Az ember behajigálja a cuccot a gépbe és három óra múlva kész a friss kenyérke. Lehet, hogy ízben hibádzik kicsit, de annyira azért az sem rossz… Ha sok id?m van, akkor én is szívesen gyúrkálok magam, bár ilyen az elmúlt években nem fordult el?. :)
Ez egy elég becsapós dolog, ugyanis nagyjából három óra kell ahhoz, hogy készen legyen a kenyér, viszont ebb?l az aktív tevékenység becslésem alapján mindössze 15 perc.
Nekem ez így áll össze:
10 perc hozzávalók adagolása és dagasztás,
3 perc újragyúrás és formázás a kelesztés után,
2 perc bevagdosás és vízzel (tojással) lekenés.
A többi automata! :)
Jaja! Az id?zítés nem volt véletlen! Amíg én a kenyeret csináltam, Manócska gulyást f?zött, és ugye az csak friss kenyérrel az igazi! Be is ugrott az egyik cipó fele azonnal! :)
“Egyébként ismer?s a dolog, ha kenyeret veszek, mindig otthon veszi észre a párom, hogy bele van harapva, vagy le van rágva a negyede. Mindig mondom is neki, hogy ebbe a pékségbe nem megyek többet, mert a pék belerág minden kenyérbe! ;)”
:DDDDD
Amúgy minden elismerésem! Ezt a receptet én is ki fogom próbálni, csak azt kell megvárnom hogy a diétámmal d?l?re jussak. :)
Ez gyönyör?! Recept van?
mimke utolsó blogbejegyzése: United colors of építészet*
Nagyon jól néz ki, gratula. Bár most ebédeltem, összefut a nyál a számban :).
Hamburger utolsó blogbejegyzése: Saltum, Dánia
Ahh, köszönöm a dicséretet! Bár nem tudom bizonyítani, de az íze is kit?n?! ;)
@mimke: A recept fent van a szeretemahasam.com-on.
Ha nem akarsz regisztrálni, csináltam egy screenshotot: Házi kenyér
Húúú de bele harapnék :D Nagyon guszta Babarum :p
Mebarak utolsó blogbejegyzése: Ablak keret
nem is ismertem ezt az oldalt, szóval duplán köszi…Az én kenyereim nem szoktak ilyen szépek lenni..
mimke utolsó blogbejegyzése: United colors of építészet*
@mimke: Szívesen!
Jól gyúrd át! Az sokat számít! Ha pedig nem csak vízzel, hanem tojásos (fehérje) vízzel kened be, miel?tt beteszed a süt?be, akkor a színe is jobb lesz!
Nekünk van egy ilyen kenyérsüt? masinánk, avval szoktam néha sütögetni, de azok elég szögletesek szoktak lenni, nem ilyen szép cipók :)
Hamburger utolsó blogbejegyzése: Kétnyelv? gyerekek
Jelentem kenyérsüt? megvan, pihen a sufniban! :)
Én jobb vagyok. De komolyan!
Próbáld ki, te is hamar rájössz milyen könnyen le lehet nyomni kenyérsütésben a gépet! :)
Persze itt leginkább az ízre gondolok, olyan szép hasábot sosem fogsz sütni! ;)
A kenyérsüt?vel nekem sem sikerült kibékülni..Egyébként is, akkor hol marad a dagasztás élvezete?? A tojást meg kipróbálom, én csak vízzel szoktam…(alakra mindig szép, meg jól megkel, csak ez a barnaság :) igaz, fehérkenyeret is ritkán csinálok..)
mimke utolsó blogbejegyzése: United colors of építészet*
Na ja, itt inkább az id?faktor, ami bejátszik. Az ember behajigálja a cuccot a gépbe és három óra múlva kész a friss kenyérke. Lehet, hogy ízben hibádzik kicsit, de annyira azért az sem rossz… Ha sok id?m van, akkor én is szívesen gyúrkálok magam, bár ilyen az elmúlt években nem fordult el?. :)
Hamburger utolsó blogbejegyzése: Kétnyelv? gyerekek
Nekem ez így áll össze:
10 perc hozzávalók adagolása és dagasztás,
3 perc újragyúrás és formázás a kelesztés után,
2 perc bevagdosás és vízzel (tojással) lekenés.
A többi automata! :)
A megevés idejét kihagytad, az is legalább annyi :)
Jaja! Az id?zítés nem volt véletlen! Amíg én a kenyeret csináltam, Manócska gulyást f?zött, és ugye az csak friss kenyérrel az igazi! Be is ugrott az egyik cipó fele azonnal! :)
“Egyébként ismer?s a dolog, ha kenyeret veszek, mindig otthon veszi észre a párom, hogy bele van harapva, vagy le van rágva a negyede. Mindig mondom is neki, hogy ebbe a pékségbe nem megyek többet, mert a pék belerág minden kenyérbe! ;)”
:DDDDD
Amúgy minden elismerésem! Ezt a receptet én is ki fogom próbálni, csak azt kell megvárnom hogy a diétámmal d?l?re jussak. :)
A diétáról megírtam (volna) a véleményemet a blogodba. De így is eljut! :P