a dohányzás halált okozhat!

2008. szeptember 22.6 hozzászólás

Kategória: élet, wtf

Cigarettázás miatt agyonvertek egy férfit egy ugandai falusi kocsmában. A felháborodott és részeg vendégek valósággal meglincselték a dohányzót. …Ugandában már 2004-től tilos nyilvános helyen rágyújtani…

Ettől még kicsit messze vagyunk Magyarországon. Persze – félreértés ne essék – nem azt mondom, hogy ilyen módon kellene megoldani a problémát, de ha ennek az akaratnak csak a töredéke meglenne az emberekben egy dohányzásmentes élet megteremtéséhez, akkor nem lennénk elsők:

…és a nyugat-európai országokban, már lefele mennek a tüdőrákos megbetegedések statisztikái. Magyarországon viszont még mindig felfele, sőt sikerült a pekingi három arany mellé negyediknek a tüdőrákos világelsőséget is begyűjteni női és férfi kategóriában egyaránt. Első helyen áll az ország a dohányzással szintén összefüggő torokrák statisztikákban is. Évente 30 ezer ember hal meg a cigaretta miatt. Erre azt kell, hogy mondjam, balkáni állapot.

Arról nem is beszélve, hogy jobban éreznénk magunkat…

A szerző több mint egy évtizeden keresztül erős dohányos volt. A hülye!

6 hozzászólás a(z) “a dohányzás halált okozhat!” címû bejegyzéshez

 1. Mebarak szerint:

  Világ életembe mélységesen elítéltem a dohányzást – és akkor még a drogozásról szó sem esett… Szánalmas az egész az kell mondjam, ez egyébként már divat… a taknyosok még haza nem találnak egyedül, de a bagó lóg a pofájukból…. Egyet értek abban, h valami hatásosabb módszert kéne találni. Bár aki hülye, az otthon fog krákogni…

  Mebarak utolsó blogbejegyzése: Revolutionary road – Winslet & DiCaprio

 2. Babarum szerint:

  Nos én ismerek olyan embert, aki még csak ki sem próbálta soha. Nehezen hihető, de neki elhiszem, hiszen vele élek! :)
  Valójában tényleg divat. nem ítélem el a – nagyon – fiatalokat, hogy dohányoznak, hiszen én is 13 éves koromban kezdtem, rendszeresen az ált. isk. WC-ben dohányoztam, de mostanában tényleg olyan benyomásom van, mintha mindenki úgy érezné, hogy kilóg a sorból ha nem iszik és nem dohányzik.
  A tiltással egyetértek, de csak zárt helyen, épületben, és ott is csak nyilvános helyen. Ahol másokat zavarna. Én sokáig szívtam, de most már mégis nagyon érzékeny vagyok rá.

 3. Hamburger szerint:

  Pont így van szerintem is, úgy érzik, kilógnak a sorból, nem elég lazák, coolok, meg nemtommik, ha nem sodródnak a mainstream cool gyerekekkel. Én csak remélem, hogy az én gyerekeimet sikerül valahogy eltéríteni erről a pályáról :-)

  Hamburger utolsó blogbejegyzése: Játszótér felújítás

 4. Babarum szerint:

  Ha nem dohányzol, az már egy jó példa. Szerintem én sem kezdem 13 évesen, ha apám nem dohányzik…

 5. Joci szerint:

  Most már én is azt gondolom, Pakának nem hiába volt tüdőrákja. Persze ez nem jelenti azt, hogy édesapám a hibás…

 6. Babarum szerint:

  Ezt soha senki nem fogja tudni szerintem.

Szólj hozzá!