az elmúlt hét hírei Koreából

2008. október 6.Szólj hozzá!

Kategória: ajánló, Korea

Dél-Koreában is találtak melanint kínai termékekben, az ország importtilalmat vezetett be.
A jelenlegi dél-koreai elnök, Ri Mjong Bak (Lee Myung-bak) hatalomba kerülése óta el?ször ajánlott fel Észak-Korea katonai tárgyalásokat Dél-Koreának. Érdekes lehet ennek a ténynek a kapcsolata az utolsó hírrel…
Törvényjavaslatot nyújtottak be a koreai parlamentben az internetes rémhírterjesztés  büntethet?sége érdekében. Bár a cikkben nem említik, de véleményem szerint az amerikai kergemarhakórral kapcsolatos (tüntetéseket és utcai zavargásokat eredményez?) online terjesztett rémhírek is szerepet játszanak ebben.
Az elmúlt héten megtudhattuk, hogy Észak-Korea mégsem a szocialista világbéke feltétlen híve, ugyanis több országnak tömegpusztító fegyvereket adott el illetve katonai segítséget nyújtott el?állításukhoz.
Kim Dzsong Il (Kim Jong-il), a nagy vezér, 51 nap után állítólag újból megjelent a nyilvánosság el?tt. Október 10-én lesz az Észak-Koreai Munkáspárt alapításának évfordulója, ha a KNDK létrejöttének 60. évfordulója alkalmából rendezett díszszemle után ezen a rendezvényen sem jelenik meg, kérdésessé válik, hogy ki is vezeti az országot.

Szólj hozzá!