egyszer csak szembe jött a tökéletes mp3 lejátszó

2008. október 13.8 hozzászólás

Kategória: ajánló, tech, zene

TiTiEgy ideje mp3 lejátszót szeretnék venni, bár ahogyan a dolgok alakulnak, mire megveszem, addigra már mp6 lejátszó lesz belőle. Valóban nem kapkodom el túlzottan. Jó ideje a szűrési fázisban vagyok, és már sikerült két készülékre szűkítenem a kört (Ezt a kört most Amby feszegeti, Britney videókat is bevetve. Úgy tűnik, hogy sikeresen, mert az utóbbi időben erősen gondolkozom a Nokián is… :).

Az egyik fő szempontom a választás során a méret, mert futáshoz nem célszerű nagy koloncot cipelni, másrészt viszont valaminek szólnia kell. Szükségem van a zenére, sőt nem is annyira zenére, hanem valami olyasmire, ami irányítottan elgondolkodtat (általában hangoskönyv), mert különben mindenféle baromságokon kezdek el kombinálni. A múltkor lemerült a svájcibicskám, és “hangeszköz” nélkül indultam el (sajnos a futáshoz egyébként is túl nehéz). Rosszul tettem, ugyanis futás közben végig az italosztály feltöltési problémáján elmélkedtem, egyszerűen nem bírtam róla leakadni. Aki nem tudná miről van szó, az higgye el, hogy nem egy túl lelkesítő téma.

Visszatérve a készülékekre, már megvoltak a versenyzők, a jó ár/érték arány is belőve, de az idő egyre inkább sürgetett, mert szükségem volt valami kis gépre a futáshoz, amikor egyszer csak megláttam TiTit. Már a szlogenje is megfogott: “Your second mp3 player”. Nos nekem egyelőre a first is hiányzik, de azonnal lecsaptam rá, sporthoz ennél ideálisabb társat találni nem lehet. A készülék súlya 10 gramm(!) és egy praktikus kis csipesszel lehet akárhová rögzíteni. Az árán túl nagy előnye az iPod shuffle-lel (15.6 gramm – egy időben ezt is kinéztem erre a célra) szemben, hogy nem kell hozzá iTunes, ami köztudottan az ördög találmánya. Az első tapasztalataim nagyon jók, örülök, hogy megláttam.
Már csak egy kérdés maradt: milyen (first) mp3-6 lejátszót vegyek? :)

TiTi

8 hozzászólás a(z) “egyszer csak szembe jött a tökéletes mp3 lejátszó” címû bejegyzéshez

 1. Hamburger szerint:

  Aranyos cucc, tényleg ideálisnak tűnik futáshoz :-)
  Mennyi a memóriakapacitása?

  Hamburger utolsó blogbejegyzése: A Hamburger eredete

 2. Mebarak szerint:

  Nekem külsőre nagyon tetszik! De tényleg! Jó pofa :) Feketébe kellene egyébként :P Már ha kéne :$ Én a telefonon való zenehallgatás híve vagyok, mert az mindig fel van töltve (mármint az akksi) és mindig nálam is van, nem felejtem el magammal vinni :) Persze ehhez olyan telefon is kell, ami megfelelő minőséget tud produkálni – nálam ez is megvan :p Egyébként biztos beneveznék egy lejtátszóra ;)

 3. Babarum szerint:

  @Hamburger: Annyira könnyű, hogy nem kell csíptetnem sem, a fülhallgatóm nyakpántján lóg, és nem zavar futás közben.
  Van 2 és 4 GB méretű verzió is.

  @Mebarak: Fekete éppen nem volt, ezért pirosat vettem. :)
  Az a Nokia, amit linkeltem, az nagyon megfontolandó… Még futáshoz is, hiszen telefont mindig viszek magammal, abban pedig még GPS is van a követéshez ;).

 4. Snowqueen szerint:

  No,akkor én el vagyok maradva,mert telefont nem viszek magammal futáshoz(amúgy is utálom),s ugyan van iPodom,de egy ilyet én is szívesen beszereznék…:-) Árban hogy néz ki egy ilyen?

 5. Babarum szerint:

  Telefont mindig kell vinni, mert mit csinálsz ha megsérülsz? Mondjuk az erdő közepén? A telefon musthave. Szerencsére az enyém nem egy bumszli darab.
  TiTike 2 GB-os és 39 ezer wonba került, ez a mai árfolyamon számítva 5832 Ft.

 6. Babarum szerint:

  Szia!

  Semmi gond, sok hasonló, igen könnyű darab van.
  Ezen a linken találsz párat.
  Jó futást! :D

 7. Tripi szerint:

  Hol tudok ilyet venni? Nagy kocogó vagyok,ez bejönne…

Szólj hozzá!