műszaki vizsga Koreában

2008. október 19.4 hozzászólás

Kategória: élet, Korea, tech

LimoMajdnem elfelejtettem elmesélni, hogy Limit pénteken elvittük vizsgázni. Minden ugyanolyan volt, mint Magyarországon, mégis teljesen más. Ugyanazt ellenőrzik, csak kicsit másképpen.
Az autó tulajdonosa végig ott van a vizsga alatt, sőt neki kell a rámpára felállnia az autóval. Kizárólag a fékpadon kell kiszállnia, a fékeket nem ő ellenőrzi. :) A különböző tesztek alatt a “vizsgáztató” folyamatosan magyarázza a monitoron megjelenő értékeket, megmutatja, ha valamit a közeli vagy a távolabbi jövőben cserélni illetve javítani kell. A szerelőakna felé is a tulajdonos áll fel, a szaki fejkamerával a fején megy le, a tulaj a kocsiban ülve a monitoron nézi az autója alját, a kormányművet és annak próbáját, miközben az aknából kiabálva a szaki elmondja az észrevételeit, a fontosabb részletekről egy gombnyomással screenshotot készítve. Eléggé lenyűgöző “előadás”.
Kell még várni ezután 3 percet, és meg is kapjuk a matricát a forgalmiba, továbbá egy több oldalas részletes kiértékelést az autó állapotáról.
Mint mondtam, minden ugyanolyan mint Magyarországon. Persze van némi különbség. A hozzáállás, az idő és a pénz. Mindez 15 percbe és 2900 forintba került…

4 hozzászólás a(z) “műszaki vizsga Koreában” címû bejegyzéshez

 1. Mebarak szerint:

  …… no comment….. nem is bosszantom magam! itt a legolcsóbb helyen 9.990 Ft… és ahogy Te is mondtad….”A hozzáállás, az idő és a pénz.” a különbség… pont ezek a leglényegesebbek! hihetetlen….

  Mebarak utolsó blogbejegyzése: Minden zárva

 2. Babarum szerint:

  Ne is mondd, ismerem sajnos. Főként, hogy amerikai autóm volt egy időben, és azt soha nem lehetett baksis nélkül vizsgáztatni…

 3. Nia szerint:

  Babarum… ilyen nincs is! :)
  Kizárt!
  Lehet, hogy felül kellene vizsgálnom létezik-e dél-Korea? :D

 4. Babarum szerint:

  Na jó, csak vicceltem, és kitaláltam az egészet!
  (Persze sajnos nem! :)

Szólj hozzá!