geocaching – tapasztalatok Koreában

2008. november 3.14 hozzászólás

Kategória: ajánló, fotó, utazás, videó

logbookRégóta egyik kedvenc hobbim a geocaching (Ha nem tudod mi az, kíméld magad a kereséstől/olvasástól, itt megnézhetsz róla egy videót!).
Koreában is előszeretettel szervezem úgy a programokat, hogy az útvonalba illeszkedjen egy-két geoláda helyszíne is. A csodamasinában a lakhelyünktől számított 80 kilométeres zónában található összes geocache benne van, így nem is olyan nehéz a dolog, csak menni kell. (Sajnos sokat, mert a közvetlen környékünkön a lelőhelyek száma elég szegényes.) Van persze rengeteg városi láda is, jó forgalmas helyeken. (Itt muszáj tennem egy kiegészítést. Aki még nem járt Ázsiában, az igazán nem is tudja mit jelent az a kifejezés, hogy forgalmas hely, mivel annyi embert utcán még nem látott. Maximum egy korábbi kétmilliós tüntetésen… ;)
Az ilyen helyeken elrejtett ládákat amúgy sem kedvelem, mert folyamatosan attól parázok, hogy túl feltűnően veszem el, és észrevesznek. Koreában ez még inkább így van, azonnal megértitek, hogy miért.

Tegnap két ládát is meg akartunk keresni, mindkettő igen forgalmas helyen van elrejtve. Mint már mondtam, ilyen emberáradatban ládát keresve eleve feszélyezve érzi magát az ember, de az semmi ahhoz képest, amin tegnap átestünk. Egy városi cache esetében Európában is nehéz ugyan a dolog, de nem vagyunk feltűnőek, mintegy belesimulunk a környezetbe. Itt Koreában ez nem mondható el, már messziről mindenki minket bámul, ráadásul a kisebb gyerekek ujjal mutogatnak ránk, és nagy örömmel kiabálják, hogy külföldi. Geoládázás közben ez különösen megnehezíti az ember dolgát.

A koordinátáig még csak-csak eljutottunk valahogy, de amikor elkezdtünk szétnézni és keresgélni, hogy merre is lehet a cache, nagyon feszélyezve éreztük magunkat, mert minden arra járó minket bámult, és az elkapott szófoszlányokból kihallva egyértelmű volt, hogy a többség arról beszélget, hogy mi a fenét csinál itt ez a két hülye amerikai. Többen meg is álltak nézni minket. Rövid keresés, és a helyzet komikumának megvitatása után úgy döntöttük, feladjuk. Ez a döntés végleges, ezentúl Koreában geoládát csak erdőben keresünk. Bár azt még nem is meséltem, hogy ott milyen tömeg van…

14 hozzászólás a(z) “geocaching – tapasztalatok Koreában” címû bejegyzéshez

 1. Mebarak szerint:

  Nem mondod? Aztaaaaaamindenit! Ez nagyon megfogott most! Nem halottam méh soha róla, de iszonyat jó 5let! Környékbe szerintem nincs ilyen :( de nagyon állati :p

  Mebarak utolsó blogbejegyzése: Nyertem! LG Dvx 380

 2. Babarum szerint:

  Örülök, hogy tetszik!
  Azt, hogy a környéken nincs, nem nagyon hiszem, jelenleg 2290 geoláda van Magyarországon, biztosan akad felétek is!
  Nézd meg itt!

 3. Euthymia szerint:

  Szia, én olyan jót kacagtam ezen a bejegyzésen, ne haragudj!! Nekem van egy barátnőm, ők állandóan úgy utaznak még külföldre is, hogy közben keresik a kincset az út mellett, amerre járnak… Már évek óta geoládáznak. Fura, én nem bírtam arra rákattanni, pedig többen is azt mondják: JÓ DOLOG! :)

  Euthymia utolsó blogbejegyzése: Akcijjjjóóó

 4. Babarum szerint:

  Szerintem bármennyire is jó a videó, esetlegesen jól sikerült a post, addig, amíg te magad nem kerestél és találtál meg egy ládát, addig nem is fogsz ráérezni igazán az ízére.
  Ha pedig már megtörtént az első keresés/megtalálás, és nem lelkesedsz, akkor beismerem, nehéz lesz. :)

 5. Mefi szerint:

  Régóta el szeretnék már menni geokesselni, de még nem jött össze. :)

  Mefi utolsó blogbejegyzése: Mikor pró?

 6. Babarum szerint:

  @Mefi: Ha hazamentem, mehetünk! :) Már csak vagy száztízet kell aludni! ;)

 7. Nia szerint:

  Ti mit szoktatok beletenni a ládába és már mit hoztatok el?
  Valamint mit szoktatok felírni a papírra? :)

 8. Babarum szerint:

  @Nia: Ritkán hozok el dolgokat, csak akkor ha valami nagyon megtetszik. Beletenni itt Koreában magyar vonatkozású dolgokat szoktunk, leginkább bélyeget. Csak ezért hozunk magunkkal mindig egy rakás bélyeget otthonról. :)
  A logbookba belekerül a dátum, a megtalálók neve, ha rendkívüli volt a megtalálás menete, akkor annak humorosabb részletei, és természetesen megköszönöm a rejtést. Én mindig beleírom azt is, hogy mit tettem bele és mit hoztam el. Persze akármit írhatsz bele, nincs megszorítás. Sokan egész regényeket írnak. :)

 9. […] Koreában is lehet ládázni, bár ott kicsit nehezebb (katt a linkre)…. Hasonló cikkek: […]

 10. Chipi szerint:

  Baba, ezt a bocicsokit beraktad a ládába? :)

 11. Babarum szerint:

  @Chipi: Engem ismerve szerinted van ennek esélye? Csokoládé esetében csak felém közeledő mozgás lehetséges, tőlem távolodó nem! Ebben az esetben nem érvényes a fizika! :P
  Egyébként alapszabály, hogy a geoládába nem kerülhet élelmiszer.

 12. Livia szerint:

  Nahát most akkor utánanézek, errefelé mi a helyzet ládaügyileg. Nem is tudom, ez eddig miért nem jutott eszembe… :)

 13. […] Koreában is lehet ládázni, bár ott kicsit nehezebb (katt a […]

Szólj hozzá!