pizsamában a hatodik emeleten

2008. november 19.23 hozzászólás

Kategória: élet, fotó, fun, Korea

Az volt a tervem, hogy rittyentek egy részletes kórházi beszámolót, el is kezdtem írni, aztán rájöttem, hogy nem töröm magam, hiszen Manócska mindent leírt. A betegségek szerencsére igen távoli ismerőseim, a kórházról nem is beszélve.

Nagy meglepetésemre a kellemetlen részét, azaz az infúziókat, az injekciókat és a fizikoterápiát leszámítva igen kellemesen telt ez az egy hét, ugyanis újra felfedeztem magamnak az olvasást. A 8 nap alatt elolvastam négy könyvet, utoljára talán gyerekkoromban töltöttem ennyi időt olvasással. Gyerekként teljesen rá voltam gyógyulva a könyvekre, minden szabadidőmet olvasással töltöttem. Ha a szüleim büntetni akartak, nem a játékot tiltották, hanem elvették tőlem a könyvet. Szerencsére ritkán és rövid időre történt ilyesmi, örültek, hogy olvasok, apám is nagy könyvmoly volt és maradt is mind a mai napig. Ahogy felnőttem, egyre kevesebbet olvastam, így szerencsésnek érzem magam, hogy a sok olvasásnak köszönhetően kamaszkorom végére sikerült egy alapvető műveltségre és tájékozottságra szert tennem.

Felnőttként könyveket – szakkönyveken kívül – már alig olvastam, beleestem a hírfüggőség csapdájába. Ez eleinte a rengeteg napi- heti- és havilap átolvasásában merült ki, az internet megismerésével híréhségemet viszont már kizárólag online csillapítom. Bevallom, ez az addikció néha már-már ijesztő méreteket ölt, egy-egy ilyen kihagyott hét után több ezer olvasnivaló vár a rám. Az elmúlt hét egyik legnagyobb sikere – azon túl, hogy újból rákaptam az olvasás ízére – az volt, hogy rendesen kigyomláltam a hírforrásokat.

A kórház témához visszatérve még néhány gondolat: nagyon jókat nevettünk (az első két nap…) az egyenpizsamán, amely igen jó anyagból készült, viszont uniszex, és ugyanazt a méretet kaptuk. :) Furcsa érzés volt, körülbelül 20 éve nem volt rajtam pizsama. A mellékelt képen megcsodálhatjátok a szabását, a modell éppen a recepciót hívja, és azt magyarázza, hogy szedjék már le róla azt a rohadt infúziót. :)
Apropó infúzió: én eleve sokat iszom, ivókúra nélkül is lemegy napi minimum három liter folyadék, de ezzel az infúzióval kombinálva valódi szökőkútnak éreztem magam. ;)
Ha már ivás, akkor viszont együnk is. Magyar/európai ételek vonatkozásában életem leghosszabb élelemmegvonásán és leghosszabb koreai diétáján vagyok túl. Mint ahogy korábban is írtam, talán túlságosan rendszeresen és túl sokat ettünk a kórházban ahhoz képest, hogy egész nap csak feküdtünk. A meglepetés akkor ért, mikor hazaértem és a mérlegre álltam, ugyanis fogytam egy keveset! (Már most válaszolok az esetleges kérdésekre: igen, mindig volt desszert, és a tablettáimat is rendszeresen bevettem! :) A titok talán abban rejlik, hogy egész héten nem ettem kenyeret.

A viszonylag komplikációmentes elfekvés ellenére nem változtattam azon az álláspontomon, hogy a kórház szívás. Ha tehetitek, ne menjetek! ;)

Van még egy elég száraz témám, a koreai balesetbiztosítási és kompenzációs rendszer. Nem tudom érdekel-e valakit, ha igen, szóljatok, és mesélem!

23 hozzászólás a(z) “pizsamában a hatodik emeleten” címû bejegyzéshez

 1. Mebarak szerint:

  Komoly a pizsid :D A kaját meg… mit ne mondjak, nem kívántam meg :))))

  Mebarak utolsó blogbejegyzése: Szenyó

 2. Hamburger szerint:

  A pizsi tényleg ütős, de még mindig jobb, mint amit én kaptam legutóbb. Olyan előről bebújós, hátul seggkilógatós hálóingszerű izé volt. :))

  Azon a kis bigyón olvastad az ebookjaidat, vagy van valami nagyobbképernyős is? :)

 3. Euthymia szerint:

  Szia, hát örülök, hogy túléltétek a kórházat! Jót somolyogtam a pizsin, és Mebarakhoz hasonlóan a kaját én sem kívántam meg, elég finnyás vagyok, tudom :) Bár a rizs, azt talán megettem volna! :)
  Szép napokat!

  Euthymia utolsó blogbejegyzése: Éjjel a moziban….

 4. Babarum szerint:

  @Mebarak: Bejön mi? :) A kaja pedig bár nem túl bizalomgerjesztő így, de nagyon finom volt! Mindig mindent megettem, ízlett. Kivéve a polipot. Azt egyszer sem.

  @Hamburger: Valahogy nehezen képzelem el, elölről belebújsz, és kilóg a segged? Az milyen?
  Az enyém csíkrajzolós volt. Ugyanaz a méret volt a kettőnk nadrágja, elképzelheted, hogy milyen nyomot hagyott a derekamon a gumi… :)
  Az a kis bigyó a PDA-m, e-book olvasásra a legmegfelelőbb! Ha nagyobb lenne, akkor az már kétkezes! :P

  @Euthymia: Szerintem ha a néni rád néz, úgy eszed, mint a kisangyal! Az első napokban, hogy megmaradjon a békesség, reggel hétkor két pofára ettük a kimchit meg a rizst! :)

 5. Snowqueen szerint:

  Azért látom,a kórházak ott is elég puritánok.Egyenpizsi-egyenméret,gondolják,oldd meg,ahogy akarod.Azért kíváncsi lennék,hogy egy jól megtermett,amolyan sumo-birkózó fazon hogy venné ezt magára,ha kórházba kerül… :_)

 6. Babarum szerint:

  @Snowqueen: Nehogy azt hidd! Csak nekünk volt ilyen szerencsénk. :) Ez valójában nem is kórház, inkább rendelőintézet. Mindössze 10 kórteremmel. Az igazi kórházak iszonyatosan modernek és csillognak-villognak, szinte nézed, hogy hova lépj, nehogy összekoszolj valamit.
  Mint például az a hely, ahol az MRI vizsgálaton voltunk. Ott viszont szinte csak deréktól lefelé begipszelt meg vízágyban fekvő betegeket láttam, szerintem jobb volt az a kis kórterem! ;)
  Nem bántuk, hogy ebben a “kórházban” voltunk, mert amúgy sem volt komolyabb bajunk, és kocsival mindössze 5 percre van a lakásunktól. :)

 7. Mefi szerint:

  Jé, fém evőpálca. Az ha jól tudom kifejezetten koreai cucc, igaz? :)

  Mefi utolsó blogbejegyzése: Trükkös kombiné

 8. Hamburger szerint:

  @Babarum: biztos láttál már olyat, még ha a megfogalmazásom kissé pongyola is :-). Olyan kórházzöld hálóing, ami elöl zárt, hátul nyitott. Mintha az inget fordítva vennéd fel, de még gomb sincs rajta. :-)

 9. Babarum szerint:

  @Mefi: Talált, süllyedt! Olyan ez, mint az autóvezetésben a Lada. Aki ezzel tud enni, az már bármilyen pálcikával boldogul. :)

  @Hamburger: LOL, és nem volt rajta gomb? Ilyen madzag sem? :)
  Ehhez képest a LOVE feliratú papucsom menő cucc! :)

 10. Akela szerint:

  @Hamburger: És az ujjain lógnak ilyen szalagok, amiket aztán a keresztbe tett kezeiddel, a hátad mögött összekötnek? :-)
  sk

 11. Akela szerint:

  @Babarum: Szerintem te kihagytad a Wartburg fílinget! :-) Otthon majd mehetsz egy kört a Nivámmal, az is tud valamit! :-)

  sk

 12. Babarum szerint:

  @Akela: Wartburgot tényleg soha nem vezetettem, Trabantot is csak kétszer (először meg utoljára :)!

 13. Nia szerint:

  Jól látok? Vízágyon fekvő beteg? Neki mit kellett elkövetnie szerény földi valója ellen, hogy ilyen körülmények közé kerülhessen? :)

  A pizsid tényleg nagyon csini és jól áll hozzá az infúzió. :D De a menüből én is csak a rizst ettem volna meg nyitott szemmel.. a többit talán csukottal. Viszont akkor a nénit sem láttam volna. :)

 14. Akela szerint:

  @Nia: Ha jól látom, balra egy adag chapchae figyel: üvegtészta némi szójaszósszal, zöldségekkel, alapesetben kevéske hússal. Nagyon finom, az itteni kínai menü alaptétele. Nyitott szemes cucc, szerintem! Jobbra a klasszikus kínai kel-kimcsi: ha bírod az erőset, nyugodtan bevállalhatod nyitott szemmel, ha nem, akkor csukottal sem ajánlom! :-)
  Balról a második nehezebb ügy: ebben a fölbontásban zöldhagymaszár-kimcsinek látszik. Csípős, de nem nagyon, hagymaízű, de nem nagyon. Szerintem. Félszemesnek mondanám.
  Jobb kettő: hát … Talán szárított moszat, vagy valami ilyesmi, de édeskésre hangolva, abban majdnem biztos vagyok. Esetleg valami babhüvely, de tuti édes …! Vagy?! Mindenesetre tágra nyílt pupillákkal is vállalható.
  A rizs adja magát, a leves meg, szerintem, egy puritán bukaguk, azaz valami szárított halból készített lé, s benne talán retekszeletek úsznak. Ennek a cuccnak nincsenek titkai: az első pillanatban elárulja, mit tud, aztán csókolom, egyed! Ha a hal minden formában bejön, tágra zárt szemek! Ha vannak fönntartásaid, told félre, hátha Manócska megeszi!
  Egy vidéki kórház “elfekvőjén” :-) nem rossz menü!

  sk

 15. Babarum szerint:

  @Nia: Nos ez a vízágy nem az a vízágy. Egy hordágyat képzelj el, amelyik kerekeken gurul, rajta egy vízzel töltött fekvőalkalmatosság. Mikor a beteget leszedték róla, előtte egy műanyag páncélba öltöztették, hogy ne mozduljon el a gerince. Szegény csaj majd beszart a fájdalomtól. Ilyen áron nem kell vízágy!
  A kajákról Akela megspórolta nekem a magyarázatot (Köszi!), kiegészítésképpen csak azt fűzném hozzá, hogy nagyon finom volt minden! :)

 16. oatbxl szerint:

  Örülök, hogy kikerültetek a kórházból, szörnyülködve olvastam Manócska beszámolóját, mivel kihagytam egy-két hetet és csak most olvastam, a híreket.

  A pizsi szerintem is baró, érdemes kérni esetleg a kórházasoktól, szerintem, ha ilyeneket küldtök / hoztok Karácsonyra, minden Ajándékozott vágya teljesül … :)

 17. Babarum szerint:

  Szerintem összeverekednének azon, hogy ki kapja a -kimoshatatlan- kimchifoltosat! :)

 18. Martalóc szerint:

  Az a kaja nekem nem tetszik. Valami jó libatepertőt nem lehetett enni, finom vöröshagymával.

 19. Babarum szerint:

  @Martalóc: Őszinte leszek: Bár többször is írtam, hogy igen jó kaja volt (és tényleg!), de ha mellé lett volna téve egy másik tálcán kolbász, szalonna, tepertő, szalámi és hasonló finomságok, jó féle fehér kenyérrel, nos nem lett volna kétséges, hogy melyik tálcát választom! :)

 20. Martalóc szerint:

  Figyelj már. A kanalat csak nektek szerezték, vagy mindenki használta?

 21. Babarum szerint:

  Dehogy nekünk szerezték! A “levesek országában” kanál nélkül nehéz lenne megoldani az étkezést. Két evőeszközt használnak, kanalat és pálcikát. A pálcika egyedi módon itt fémből készül (tudod, “Védd a fákat, egyél hódot!” :). Természetesen jól ismerik és használják a villát is, sok (nem koreai) étteremben alapból az van az asztalon.

 22. Lea szerint:

  A pizsi dögös! Számomra a megszúrt kézben tartott infúzió az izgalmas. :-DDD Kötelezően ebben a kézben kell tartani, vagy, vagy…??:-)) Mivel mindketten így csináltátok!
  A kaja viszont tetszik. Én szívesen megkóstolnám, de csak kanállal természetesen /vagy sajnos:-))/ Tökéletes gyógyulást kívánok!

  Nevet változtattam, az előző nagyon gyerekes volt :-)))

 23. Babarum szerint:

  @Lea: Nézd el nekünk, mindketten először kaptunk infúziót életünkben. :) Persze hamar rájöttünk, hogy így nem stimmel, ezt a hibát csak az első napon követtük el! :)
  Igazad van, a kaja csak akkor ijesztő ha még nem láttál (rendszeresen :) hasonlót. A pálcikával evés pedig hamar megy, utána már vágysz is rá! :)
  Akartam kérdezni, hogy mi volt az előző neved, de a mailcím nem változott, megtaláltalak! Nem is volt gyerekes! :)

Szólj hozzá!