MAKOFOBATÁR

2008. november 26.11 hozzászólás

Kategória: élet, howto, Korea

Megértem a forgószékben bömbölő gyerekeket, én sem szeretek fodrászhoz járni. Persze én már nem az ollótól és fésűtől félek, még csak a “fodrásznénitől” sem (sőt!), viszont mégis van két dolog, ami miatt kellemetlen élmény a hajvágás számomra.

Mindkét ok forrása a vágás utáni hajmosás. Az egyik kellemetlenség, amikor mosás közben telemegy a fülem vízzel, és csak távozáskor tudom rendesen megtörölni, a másik pedig a hajöblítés során átázó póló/pulóver/ingnyak, ami akár egy óráig is szárad. A legrosszabb a kettő kombinációja, erre viszont még csak Magyarországon és szerencsére igen ritkán került sor.

A magyar szakemberek általában megkímélik a ruhámat, de a fülemet nem, ömlik bele a víz, mintha öblítésre mentem volna a fülészetre. A koreai fodrász pedig nagyon ügyesen úgy mossa meg a hajam, hogy a fülembe egy csepp víz sem kerül, viszont minden alkalommal szarrá áztatja a nyakamon a ruhát.
Közelíteni kellene a technikákat! Vajon egy egyesület, mondjuk a Magyar és Koreai Fodrászok Baráti Társasága (MAKOFOBATÁR) előmozdítaná a dolgot?

11 hozzászólás a(z) “MAKOFOBATÁR” címû bejegyzéshez

 1. anarchoid szerint:

  Latod ugy kell nyiratnod mint en … bemegyek mondom :

  “- Szemoldokom maradjon!”

  Nekemesnek a nullazoval es tarkopasz is vagyok ;) nincs mit mosni ;) es nemkoltok samponra sem ;)

 2. Babarum szerint:

  Ismerős, egy időben én is így csináltam, de Manócska letiltotta a projektet. ;)

 3. Lea szerint:

  Ha-ha-ha:-DDD
  Lehetett volna ez rosszabb is, mondjuk, ha formára szabja a filedet:-))

 4. sylverdevil szerint:

  tegnap voltam én is fodrásznál, itt van olyan opció, hogy szárazon vágja (csodálkoztam is legelőször, de mondom te tudod aranyom) így megúszok ilyen problémákat de az előző fodrászomnál sem volt semmi gáz, fülemet, ha vizes lett, asszem ő maga törölte meg a nyakamba rakott törölközővel (ez a helyes válasz a gallér-ázás ellen). hát felénk így megy :)

  sylverdevil utolsó blogbejegyzése: Bëlga – Királyok a házban

 5. banya szerint:

  hát nekem mindig belemegy a fülembe az a fránya vIz amúgy engem is nagyon idegesIt sőt, néha még a nyakamba is folyik és ugyan ugy a ruhám is átázik :-((

 6. Babarum szerint:

  @Lea: Látod ebbe bele sem gondoltam, eddig még csak egyszer nyírtak a fülembe, el is felejtettem! :)

  @sylverdevil: Nekem is szárazon vágják (max. egy palackból permeteznek rá vizet), de utána meg kell mosni, ha nem akarok mászkálni ezernyi kis hajdarabkával a nyakamon és a vállamon.
  A fülemet is megtörlik, de ugye az nem az igazi, mindig marad bent vagy fél liter víz. :)
  A törölköző jó dolog, az is van mindenütt, a gond csak az, hogy átázik. Kis mennyiségű víz esetén még (“nem, igen az ellen nem”) véd, de olyan adagot kapok általában a nyakamba, hogy esélytelen, néha szinte a hátam közepéig vizes a póló. :)

  @banya: Úgy tűnik, hogy ez az élet rendje! :)

 7. Hamburger szerint:

  Én nem járok fodrászhoz, így oldom meg a dolgot :)

  Hamburger utolsó blogbejegyzése: Fekvőtámasz

 8. Babarum szerint:

  @Hamburger: Házilag oldjátok meg?

 9. Akela szerint:

  Egyszer elmentem borotváltatni: az egész arcomat betakarták forró, nedves kendőkkel, gondoltam ez valami bónusz. Amikor, mintegy 10 perc múlva, a halántékomnál kezdték a borotválást, gyanút fogtam, de sok mindent nem tehettem. Leborotválták a homlokomat (?), körbe a szemöldökömet, orrszőrt, gyakorlatilag mindent ami kiállt. Erősen aggódtam az orrom miatt, mert az bizony meredez, de nem ment mélyre a néni, viszont a hajnak minősített rész kivételével mindent lecsupaszított! Első és utolsó látogatás volt!
  sk

 10. JOci szerint:

  A mosás a fodrásznál csak akkor jó, ha a vizet az oviban használatos műanyag kancsóból öntik a fejedre.
  Ja, és a fodrászat a Szikra mozinál az Éva presszó helyén legyen… ;)

 11. Babarum szerint:

  @Akela: Jujj, ez a hozzászólásod nekem valamiért kimaradt! :-o
  Fullra leszedett mindent? LOL!
  Ráadásul néni! :)

  @JOci: Ovis műanyagkancsó bejön, főleg amikor beleöntik a tűzforró teát, ettől kiolvad benne minden és a teának kellemes műanyagíze lesz! :)
  Azt, hogy az Éva presszó helyén fodrászat volt, már el is felejtettem. Pedig tényleg! :)

Szólj hozzá!