Jeju Miniminiland – képgaléria

2008. december 8.11 hozzászólás

Kategória: fotó, galéria, Korea, utazás, videó

Ha már évforduló, akkor – úgy gondoltam – legyen kerek minden, és ráérek majd pontosan december 24-én, éppen fél évvel a Jeju szigetén tett kirándulás után beszámolni az útról. Letettem az ötletről, mert ugye vannak prioritások, melyek szerint 24-én villogó rénszarvasos blogbejegyzés lesz. ;)
A legelején kezdem, az érdeklődők az alábbi rövid egyperces videón láthatják, hogy milyen Jeju fentről, közvetlenül leszállás előtt:

A reptéren elég lassan megtaláltuk az autókölcsönző “mobil irodáját”, egy mikrobuszt, ahol a félreértések (mégsem ennyi az annyi) sikertelen tisztázása után megkaptuk az autónkat. Első utunk a – barátaink által már letesztelt – szállodába vezetett, ahol rövid alkudozás után a kapott kedvezménynek örülve el is foglaltuk a szállást. Az első este szakadó esővel, gyorséttermi kajálással, bevásárlással és számomra egy kiadós hasmenéssel telt. Másnapra mintha az időt és a gyomromat is kicserélték volna, úgyhogy nekivágtunk a szigetnek. A tervezett útvonalon több állomást is meglátogattunk, az első látnivaló a jejui miniworld, a Miniminiland volt.

Éppen időben érkeztünk, mert több busszal megérkezett egy keresztény iskola népes csoportja, sorjáztak lefelé az egyenpólós diákok, zászlókkal transzparensekkel, az Igét hirdetve. Még előttük sikerült  a pénztárhoz érni és beslisszolni a parkba. Ott viszont már nem tudtuk elkerülni őket, elég gyorsan letámadtak minket. Amikor megláttam a kamerát az egyiküknél, már tudtam, hogy mire megy ki a játék, a háttérbe húzódtam, de Manócska nem volt eléggé résen, elkapták, és riportot kellett adnia.

Angolul persze csak földszinten nagyon alapszinten beszéltek, azt azért el tudták magyarázni, hogy egy keresztény iskolából jöttek. Aztán megkérdezték tőlünk, hogy hallottunk-e már Jézus Krisztusról. Mit mondjak, erőfeszítésembe telt, hogy ne röhögjek fel, de aztán tisztáztuk a helyzetet, belenyugodtak, hogy valószínűleg hamarabb hallottam róla mint ők (fiatal tinikről lévén szó). Mivel már szabadultam volna és az angol nehezen ment, gondoltam felgyorsítom a szituációt, és koreaira váltottam. Nem kellett volna, a whoa-áradat csak megnyújtotta a szeánszot. Mindenesetre így sikerült gyorsabban tisztázni, hogy kik vagyunk és honnan jöttünk, és két ajándék-keksszel utunkra bocsájtottak minket.

Maga a hely elég érdekes volt, furcsa, hogy az ember egy ilyen parkban elsőként azt keresi, amit már látott, persze lehet, hogy csak én vagyok ilyen speciális. :) Elég nagy kiterjedésű a Miniminiland, rengeteg szoborral és épülettel, kontinensenként csoportosítva. Rengeteg mesefigura és egy kisebb őslénypark is található benne. A Szabadság-szobor mellett rátaláltunk az egérhintó-bázisra, ezen természetesen nagyon fellelkesedtünk, és mentünk néhány kört:

Természetesen nem távoztunk közös fotó nélkül. ;)
A parkról készült fotók a képekre kattintva érhetőek el.

11 hozzászólás a(z) “Jeju Miniminiland – képgaléria” címû bejegyzéshez

 1. Martalóc szerint:

  Érdekes a beszámoló.
  Véleményem a következő (bár gondolom mindenki jobban érezné magát, ha nem írnám meg:
  Szerintem ez az egér-izé, hát, mit mondjak, nekem nem tetszik.
  Azt nem értem, az iskolások miért titeket kérdeztek ki.
  Más valami érdekes van még a szigeten?

 2. Martalóc szerint:

  Megnéztem azon képecskéket is. Azt mondom néktek, hogy eme kert gyermekeknek való.

  Az Góliátot egynéhány esztendeje Óbuda tisztes városában is ki akarták faragni, de nem lévén olyan polgár ki erre tallérjait áldozná, a terv semmivé foszlott.

 3. Mebarak szerint:

  Húú…. hát ez a kérdés, már a Jézusos kissé földhöz vágott volna :) Azért az ilyet megkérdezni… nem tudom.. Talán vannak ott olyanok, akik nem tudják…?!:)

  Mebarak utolsó blogbejegyzése: Mucsi Zoltán autót vezet :)

 4. Euthymia szerint:

  Sziasztok! Ez remek kis hely lehetett! Én most annyira jót kacagtam ezen az egeres kocsin, először mondjuk, kezdtem megsajnálni szegény egérkét, de aztán megnyugodtam!! Én is szeretnék oda benézni (egyszer)!!!

  Euthymia utolsó blogbejegyzése: skóciai pillanatkép

 5. banya szerint:

  Ezek nagyon jó fotók !!De az egereshintó az király én is kipróbálnám :-)

 6. Babarum szerint:

  @Martalóc: Igen, van.

  @Mebarak: A Jézusos kérdés a mai napig életem egyik legjobb vicce! Ázsia kicsit más mint Európa, itt a kereszténység nem volt soha államvallás. Ennek ellenére Koreában meglepően sok a keresztény.

  @Euthymia: Kellemes hely, rengetegen voltak. Jónak tartom, hogy láthatod a világ összes jelentősebb épületét, rövid leírással. Szerintem nagy sikere lenne Magyarországon is. Talán van nálunk hasonló, de ha van is, nagyon pici lehet, ez hatalmas, és tényleg minden megtalálható.
  Az egeres kocsi nagyon bejött, először csak az egyik úton láttunk egyet, aztán megkerestük a bázist! Volt nyulas kivitelben is, de az nem tetszett ennyire! :)

  @banya: Nem egy turbó! :)

 7. Livia szerint:

  Hat ez az egeres hinto nagyon vicces! :)) Koszi a kis videot, nagyon jot nevettem! Akkor most en hol keressek egy ilyet, hogy kiprobalhassam? :)

  Livia utolsó blogbejegyzése: "Egypercesek" 29.

 8. Babarum szerint:

  @Livia: Nehéz kérdés, még csak itt láttam ilyet! Manócska is kipróbálta, de ő valamiért nem rakta be a blogjába.

 9. Nia szerint:

  Euthymia… először én is megsajnáltam az egérkét. :)

  Éppen azon gondolkodtam, megjegyzem Babának, hogy igazán nem szép dolog nehéz munkára fogni egy ilyen kicsi egeret, aztán én is csak mosolyogtam.

 10. Euthymia szerint:

  @Nia: ugye, hogy galád dolog!!???? Na, de csak azért mondom ezt, mert nem én ültem abban a kocsiban, amit az egérke húzott :) :) :)

  Euthymia utolsó blogbejegyzése: Karácsonyság inEngland

 11. Babarum szerint:

  @Nia, Euthymia: Ne sajnáljátok az egérkét, simán elvitt kettőnket is! :)
  Manócska is nagyon előkelően ült benne, láthattátok, ha megnéztétek az előző hozzászólásomban linkelt videót! :)

Szólj hozzá!