Jeju krátertúra – képgaléria

2008. december 20.4 hozzászólás

Kategória: blog, fotó, galéria, Korea, utazás

Tegnap újabb képeket válogattam a jejui kirándulásról, és bár már reggel akartam írni róla, de valahogy nem ment az írás. Most benyomtam egy hóemberes fánkot, és máris megjött a kedvem! :)
Jeju legnagyobb látványosságai mind természeti jellegűek, a három fő attrakció – a tengerpartokon túl – a Halla hegy (Jeju és egyben Korea legmagasabb hegye, amelyet mi is megmásztunk, a sziget közepén található.), a vízesések és a kráterek.

Akik nyomon követik az eseményeket, azok tudják, hogy a szigeten tett túra első állomása a jejui Miniminiland volt, ahol Jézusról is hallottunk. Valójában ez egy kis kitérő volt, a napi túra fő témája a szigeten található néhány nagy kráter volt.
Jeju egy vulkanikus sziget, amely egykoron a tengerből emelkedett ki. A szigeten több nagy kráter is található, amelyek mind robbanás következtében jöttek létre. A felszínre törő forró láva útközben találkozott a tengervízzel, és az így keletkezett nyomás hatalmas erővel szétrobbantotta a hegyet. A képeken is látható óriási átmérőjű kráterek így alakultak ki.

Sangumburi kráter

A két leghíresebb krátert, a Sangumburi krátert és a Seongsan Ilchulbongot (Sunrise Peak) néztük/másztuk meg. A képek között találtok még jejui kő-nagyapót (hareubang), mely Jeju jelképe, ősi sámánista szimbólum a rossz szellemek távoltartására.
A képekre kattintva nyílik a galéria!

Seongsan Ilchulbong (Sunrise Peak)

4 hozzászólás a(z) “Jeju krátertúra – képgaléria” címû bejegyzéshez

 1. Martalóc szerint:

  Fel, fel, fel, a hegyekbe fel,
  Arra, ahol a nap kel,
  Oda ahol a pára az égbe szál,
  Ahol porrá omlik a nyár.

  Szeretlek titeket vad, vad hegyek,
  Mondjátok, mit tegyek, hogy boldog legyek,
  A kráterek szigetén, örökös fény,
  Táncol ezer csodalény.

 2. rita szerint:

  @Martalóc: ez nagyon szép volt
  csakúgy, mint @Babarum képei!

 3. Babarum szerint:

  @rita: Köszi, Martalóc nevében is! :)

 4. Réka szerint:

  Tényleg nagyon szépek a képek!

Szólj hozzá!