busztankolás és rákhorgászat

2009. január 8.25 hozzászólás

Kategória: élet, Korea, videó, wtf

FRISSÍTVE!

Meglepő, de itt Koreában a koreai “BKV” buszok nem buszgarázsban tankolnak, hanem nyilvános benzinkúton. Mivel a végállomástól csak néhány megállóra lakunk, és a benzinkút útba esik, gyakran előfordul, hogy a sofőr már felszálláskor megkérdezi, hogy elmehetünk-e tankolni. Ilyenkor teszünk egy kis kitérőt. Ez a valóságban úgy történik, hogy megállunk(!) a gyorsforgalmi út belső sávjában, várunk, amíg egy picit enyhül a szembejövő forgalom, aztán egy nagy gázfröccsel gyorsan áthajtunk egy dupla záróvonalon, és a gyorsforgalmi út szembejövő sávjain, és egy kis kanyarral máris a benzinkútnál vagyunk. Mindehhez fontos adalék, hogy Koreában a busz a táplálkozási közlekedési lánc csúcsa. Jó érzés, ilyenkor egy kicsit busz vagyok! :)
Ma, az általános sportundoron kívül, volt más kalandom is! Vannak ugye ezek a játékok, amelyekbe bedobsz pénzt, és egy percig egy joystickkel markolhatsz ki plüssállatokat (mi ennek a neve, markológép? :)
Koreában mindenütt ilyen gépbe botlik az ember (én mondjuk még csak külföldieket láttam játszani vele :) tele mindenféle filléres kacatokkal. Ma viszont egy új verziót találtam, amit eddig sehol nem láttam. Már messziről feltűnt, hogy víz van a gépben. Amikor közelebb mentem és felé hajoltam, meglepődtem, mert élő rákot lehet kihorgászni vele! Bedobod a pénzt, és a markolás horgászattá lényegül át! Sajnos a fényképezőgép persze az autóban maradt, de biztosan nem cserélik le a rákokat addig, amíg újra arra járok!
Ígéretemhez híven itt a videó:

25 hozzászólás a(z) “busztankolás és rákhorgászat” címû bejegyzéshez

 1. Snowqueen szerint:

  Ez a buszos dolog mennyire biztonságos?Én azért megijednék,ha itthon ezt csinálná a buszsofőr…És a rákvadászat is kicsit szadista dolognak tűnik egy ilyen “markológéppel”…Ugye,most nem voltam túl negatív? :-)

  • Babarum szerint:

   A busz itt felsőbbrendű faj. Bármikor, bármit megtehet és meg is tesz. Teljesen kiszámíthatatlanul viselkednek, csak benyomják a vészvillogót, aztán mennek, ahogy jónak látják… Ha busz közelébe érek, automatikusan két marokra fogom a kormányt és figyelek ezerrel.
   Igen, ez a fajta “markolós horgászat” nem túl kedves módszer, de úgy látszik csalogatóbb, mint a plüssállatka! :)

 2. banya szerint:

  Apának ez a játék a kedvence, emlékszem mikor bejött akkor mindig markolt ő ezt úgy hivta:-)

 3. gianni7 szerint:

  Jaj, ezt a kérdést nem tudom megállni, bocs, az az átkozott fantázia:
  És olyankor mi van, ha egy helyi mamika felfurakszik gyorsan a kis cvekkerével az első ülésre, a buszsofőr udvarisan megkérdezi, hogy “Elmehetünk tankolni?”, mire a mamika ráförmed, hogy “NEM!”.
  Ilyenkor mi történik?
  Megyünk, amíg az utolsó csepp is eltűnik a tankból? :D
  Előfordul, hogy az utazóközönség megmakacsolja magát?
  Egyébként szimpatikus ez a fajta tankolási rendszer.

 4. Euthymia szerint:

  Szia, nekem ez nagyon tetszikt, hogy ilyen “lazán” kezelik ezt a dolgot. Bár gianni7 kérdése is lényeges, mert mi van akkor, ha tényleg a nép azt válaszolja, hogy nem akarnak ma tankolni ?!
  Tudom, hogy nem vicces, de én ezen most olyan jót mosolygok :)

 5. Babarum szerint:

  @banya: Ezek szerint akkor markológép! :)

  @gianni7: Nagyon ritkán fordul elő, hogy az utolsó 3 megállóra fennmaradjon valaki a buszon, általában egyedül vagyok.
  Ez nekik egyszerű időnyereség, mert ha végigmennek a “mamival” (de miért is menne be a mami az egyetemre? :) akkor a végállomásról kell visszajönniük tankolni. A pozitív dolog az lenne benne, hogy nem szabálytalankodnak, viszont kevesebb idő maradna a cigire meg a pletykára! :)

  @Euthymia: Először nagyon kapaszkodtam, amikor átvágtunk a szembejövő forgalom sávjain, ma már én is csak mosolygok! :)

 6. k szerint:

  szerintem senki nem mer nemet mondani egy buszsofőrnek vagy bármelyik egyenruhásnak Koreában…

 7. namhanman szerint:

  Hát ez kőkemény:D

 8. Chipi szerint:

  Azt hittem fogsz is rákot :)

 9. Snowqueen szerint:

  Én kiegyeztem volna egy mackóval is a szomszéd(“normál”) markológépből….Még mindig sajnálom a rákot….

 10. banya szerint:

  Hát ahogy elnézem nem sok a rák benne!Vagy már kimarkolgattak egy párat belőle?Így 2 db rákkal nehéz lesz megbirkózni a markolónak:-))

 11. krisz szerint:

  Tenyleg valaki ebbol markolgat? Es mit csinal vele? Kap melle egy zacsko vizet is, vagy a kovetkezo automatabol forro wokot markol es megsuti?? :)

 12. gianni7 szerint:

  Jó, tudom, nem kívánságműsor, de busztankolós videó nem lesz?
  Csatlakozom az előttem szólóhoz, mi a markolás célja? A kihalászott rák megy a szomszédos dobozból zsákmányolt plüss Hello Kitty mellé az ágyra?! :D

 13. Babarum szerint:

  @banya: Nem hiszem, hogy telepakolnák rákokkal! Akkor könnyű lenne kimarkolni, mert nem tud elmászni! :)

  @krisz: Fogalmam sincs, de nem hiszem, hogy nem markolnak belőle, hiszen akkor feltöltenék ezt is játékokkal inkább…

  @gianni7: Ööö, busztankolós videó? Nem ígérem, két okból.
  Az egyik, hogy nagyon ritkán esik meg velem az ilyesmi, eddig talán 3-4 alkalommal tankoltam csak busszal. :)
  A másik, nyomósabb ok, hogy nem történik semmi érdekes, hiszen nem látni semmit. Maximum hangokat lehetne hallani, ahogy nyitják a tankfedelet, stb. Ha nem lenne videó felé írva, hogy busztankolás, nem is tudná senki, hogy mi történik. :-o
  A kihalászott rákot szerintem nagyon erősen megeszik! Szeretik nagyon, rengeteg rák-étterem is van.

 14. kiselek szerint:

  Floridában láttam ilyen homármarkolást. Volt vagy öt kókadt, az éhhalál szélén vegetáló végtelenül szomorú állat egy akváriumnyi poshadt vízben. Egy közülük már halott volt. Amikor ezt szóvá tettem az üzemegységben, meg hogy azért ez mégis rettenesen embertelen, együttérző bólogatást kaptam (amerikai módra). Aztán maradt minden a régiben.
  Ja, de ott azt vállalták, hogy ha kimarkolod az állatot, elkészítik neked a helyszínen vacsorára.

 15. Babarum szerint:

  @kiselek: Érdekes, és egyben logikus, hogy el is készítik vacsorára. Ez a markoló viszont egy trafik előtt van, maximum a hősugárzóján sütögethetné! :)

 16. Nia szerint:

  Ez a játszunk együtt a szülőkkel mozgalom új példája. Amíg a gyerek plüssmacit markol, addig az anyuka a vacsorához való rákot.

  És még mondja azt valaki, hogy nem lehet családi program egy rákvásárlás!

 17. Babarum szerint:

  @Nia: Erre nem is gondoltam! Extrém helyzetben a macikból akár tüzet is rakhatnak a sütögetéshez! :)

 18. Virgonc szerint:

  és ha rosszul fog rá a markolo és félig már kiemelted akkor ugyan ugy visszaesik a rák mint a maci… aucs.. szegény rákot hányszor ejtették már fejre mikor próbálták kimarkolni … ez durva..

 19. Babarum szerint:

  Szerencsére csobban, az csillapít egy kicsit…

 20. Lea szerint:

  Tetszik ez a dupla záróvonalon busszal át dolog. Én ezt eddig arab országokban tapasztaltam, busz – lovaskocsi – záróvonal…semmi nem számít.
  Figyelés ezerrel :-) a busz ablakán kifelé :-) Ez a tuti.

Szólj hozzá!