megyek szembe az árral – a BKV jó!

2009. április 8.13 hozzászólás

Kategória: élet, utazás

A metrószimulátor kapcsán kialakult beszélgetés során gondolkoztam el azon, hogy az utóbbi években hallottam-e akár egyetlen pozitív megjegyzést is a BKV-val illetve a budapesti tömegközlekedéssel kapcsolatban. A gyors számvetés eredménye elég lesújtó, a BKV-val mindenki elégedetlen, az általános vélemény a közlekedésről: “A BKV fos!”
Ennek ismeretében hazatérve kissé félve vágtam neki a tömegközlekedésnek, azonban igen kellemes csalódás ért. Nem akartam elkapkodni a véleményformálást, így sokat és sokfelé utaztam (voltam a Halálnál is, igen, ott lent), hogy megalapozott legyen a véleményem, de egy-két felszínes eltéréstől eltekintve azt kell mondjam, hogy a budapesti tömegközlekedés kitűnő.
Óóóó, lehet kövezni.

Update: Remélem mindenki klikkelt a logóra! :)

13 hozzászólás a(z) “megyek szembe az árral – a BKV jó!” címû bejegyzéshez

  1. teki szerint:

    Ez a vonat szimulator eszement :).

    Itt a Connex-et szidja mindenki. Szerintem igazabol mission impossible mindenki igenyeit kielegiteni, s ha vki megis arra torekszik, nagy esellyel senkiet sem fogja. Az egyetlen megoldas az igenyek modositasa, elvegre azert el lehet jutni a-b-be gyorsabban mint gyalog.

    (en szemely szerint autokazok, mert gyorsabb [es bonuszkent olcsobb mint tomegkozlekedni])

  2. mimke szerint:

    Jaj, hát miért nem engem kérdeztél..Én szeretem a békávét..Mindenhova könnyen el lehet jutni, ametró tiszta, és éjszakai járatok tömkelegével közlekedhetsz :) (Nem jelenti persze, hogy nem lennének kritikai hozzászólásaim, de a szolgáltatással teljesen elégedett vagyok :)

  3. Hamburger szerint:

    Szerintem sem annyira rossz, de azért elég nyilvánvalóan van még hova fejlődni. Lehetne pl az itteniekről példát venni :)

  4. Euthymia szerint:

    Szia, szerintem nem csak a békávé a hibás, hanem a szolgáltatást használó népekkel is gond van. Ezért megy a harc és a köpködés szerintem.

    De mivel én pesti lyány vagyok, a lakótelepen 3 busz is elvisz bármerre Ferenciek tere, Móricz és Déli, ahonnét megint pikk-pakk bármivel tovább tudok menni, nekem sincs rossz véleményem igazából róla. Persze, tudnék mondani negatív dolgokat is, de melyik országban nem találnánk rosszat egy szolgáltatásban, ha nagyon akarnánk??

    Ciki, nem ciki, én mindig, amióta az eszemet tudom megvettem a bérletet, sosem volt gyomorgörcsös utazásom, nyugodtan olvasgathattam, nézelődhettem, alhattam a járatokon, ha úgy alakult.
    Most, hogy a vidéki ködösben élek, még inkább úgy érzem, a békávéval semmi gond nincs. A hozzáállással van a probléma. Azt gondolom a magyarok totál ki lennének akadva, ha csak a fele szigorítást is bevezetnék, amit itt használnak, ha vonatra, buszra, metróra szeretne az emberlánya felszállni.
    És most volt időm 3 hétig átélni a pesti forgatagot!!!Igazán pozitív élmény.
    Bocs, hosszú lettem :)

  5. Babarum szerint:

    @teki: Nekem is tetszik, gondolj bele, milyen profi lenne, ha közreműködne a BKV!
    Az autókázást megértem, főleg amikor 1-2 napra Miskolcra utazom. Ha nincs havi bérleted egy városban, akkor az autó sokkal olcsóbb. Ez persze baromság, de mióta az eszemet tudom így van. :-o

    @mimke: Kritika mindig és mindenhol lehet, én sem adnám a karomat, hogy a BKV hibátlanul működik, de alapvetően kielégítő a szolgáltatás. Én is szeretem. A kombínót is! :)

    @Hamburger: Fejlődni mindig kell és lehet, kérdés, hogy a felhasználók ebben mennyire partnerek. Ráadásul ez nem csak a tömegközlekedésben van így, biztosan tudnál mondani példákat! :)

    @Euthymia: Nagyon sokfelé tömegközlekedtem már, de azt kell mondjam, hogy európai viszonylatban a BKV nagyon a topon van. Mind lefedettség, mind járatsűrűség tekintetében. Ázsia kicsit más, ott olyan tömegeket mozgatnak, hogy egy BKV-val nem összehasonlítható.
    A jegyet/bérletet én is mindig megveszem, soha nem potyázok. Ami érdekes, az az, hogy tőlem soha nem is kérik, a metró bejáratánál általában csak besétálok az ellenőrök között, 20 esetből egyszer, ha elő kell vennem az igazolványt.

  6. teki szerint:

    Nemtom otthon hogy all most a havi berlet, it ~170AUD (~26.5eHUF). Az autoba 20-30$ kozt tankolok hetente, es 70-80 perc helyett 50 perc alatt erek be.

  7. Babarum szerint:

    @teki: Budapesten a harmincnapos bérlet 9 ezer forint, abból olyan átlag 500 km tudsz autózni. Nem sok, a bérlet itt nagyon megéri. Aki jegyet vesz, azt viszont eléggé megnézem, mert iszonyat drága vele az utazás. Neked megéri az autózás.

  8. Krónikás szerint:

    Csatlakozom. BKV nem rossz, ettől még lehetne jobb. És persze sokkal jobb lenne, ha mindenki venne jegyet.
    Erre szoktam mondani, hogy én csak akkor szidhatom Uncle Sam-et, ha fizetem az adót. Szerintem csak az szidhatja a BKV-t, aki megveszi a jegyét :)

  9. mimke szerint:

    Babarum, aki (munka)napi egy jegynél kevesebbet használ átlagban, annak nem éri meg a bérlet..Én ezért veszek mindig gyűjtőjegyet…Szerintem is csak az szídja a BKVt aki megveszi a jegyét.

  10. Gianni szerint:

    Aki vidéken nőtt fel (pölö Gianni), az sose fogja megérteni a bennszülött pestiek bkv-fikázását. Metró jár két-három percenként?! Este 8 után egyáltalán JÁR valami?! Csupa olyasmi, amire a mai napig képes vagyok rácsodálkozni.

  11. Babarum szerint:

    @Krónikás: Egyetértünk.

    @mimke: Bizony, de én például eléggé kint lakom, így a jegy egyáltalán nem opció. Amikor a Ferenciek terén laktam, évekig nem vettem bérletet.

    @Gianni: Én szerencsére (?) már nem, olyan régen volt, de bennem is megvolt ez az érzés! :)

  12. Chipi szerint:

    Én ezt utálom, hogy naponta legalább 6-8 alkalommal kell elővennem a bérletem, pedig csak munkába megyek és hazajövök. És ebből 2-szer nézik tényleg, a vonaton. A pályaudvaron meg a metrólejárónál el se olvassák. Vagy legyen rendes ellenőrzés, hiszen a mi pénzünkből megy az ellenőrök/útonállók fizetése is, vagy ne legyen, de hogy ott állnak egész nap, és nem csinálnak semmit, én meg mutogassam nekik fölöslegesen a bérletet, baromira zavar. A színvonal valamelyest javult szerencsére, most nem 60iqs kigyúrt hülyegyerekek állnak ott, de valahogy jobban preferálnék egy kapus beléptetőrendszert, akkor legalább tudnám, hogy értelmesen használták fel a bérletre fizetett pénzemet.

  13. Babarum szerint:

    Pont ezt mondtam, hogy én soha nem veszem elő, és nem is kérik. Egy ideig elővettem, de rájöttem mennyire lényegtelen (akármit is mutathatsz), azóta marad a zsebemben. A “20 esetből egyszer, ha elő kell vennem” egy pontos mérés eredménye! :)

Szólj hozzá!