megvan az 500!

2009. július 10.21 hozzászólás

Kategória: futás

Tartottam a fogadalmamat, július 4-én teljesítettem a kitűzött célt, megvan az első 500 kilométer. Egy nagyszabású bejegyzést akartam írni, bemutatva, hogy miért is futok és a hogyant is részleteztem volna. Még egy frappáns szlogent is kitaláltam hozzá, a bejegyzés címe “Hogyan vesztettem el, avagy az első 500 története” volt. Aztán amilyen ígéretesen indult az ötlet, olyan gyorsan tettem le róla. Talán majd egyszer, mondjuk az 1000. km után ezeket a dolgokat is megírom ha lesz rá igény.
Azt azért még beismerem suttyomban, hogy még mindig nem szeretek futni*, ez megmagyarázza a követési mániámat és a különböző fogadalmakat. Mivel az előző fogadalom teljesült, újabb célt kell magam elé tűznöm. Egyszerű dolgom lesz! Az első 500 kilométert 48 hét alatt tettem meg, ami nagyjából heti 10 kilométeres teljesítmény. Az év végéig 24 hét van hátra, ami durván heti 21 kilométert jelent az új cél, azaz az 1000 kilométer december 31-ig történő eléréséhez. Drukkoljatok!

*Egyre gyakrabban sikerül elérnem, hogy a testem már függetlenedik, nem érzek szenvedést, csak a futás örömét. Ha ilyenkor egy jó könyv szól, akár a világból is ki tudnék futni. Talán egyszer már ez az állapot lesz a normális. Határozottan efelé haladok.

21 hozzászólás a(z) “megvan az 500!” címû bejegyzéshez

 1. Chipi szerint:

  Gratula az első elért célhoz:) Annyit tennék hozzá az 1000-esedhez, hogy lehet érdemesebb lenne az elején picit többet futni, mert ha télen leszakad a hó, akkor nehezebb lesz futni :) Hajrá

 2. Babarum szerint:

  Köszi!
  Szerintem nagyjából tartani fogom a ritmust, mint ahogyan most is tettem.
  A téli futástól nem félek, megnéztem, érdekes módon november-decemberben futottam a legtöbbet a múlt év végén, szeretek hidegben futni. Volt benne hóvihar, jég is, eléggé fel vagyok készülve. Természetesen azért nem húzom el! :)

 3. tapir szerint:

  Gratulálok és drukkolok hogy sikerüljön az 1000 km is :)

 4. Chipi szerint:

  Szép lesz, ha marad dec 31-re 20km, azt ott fogsz futni szilveszterkor:)

 5. DPS szerint:

  Csak gratulálni tudok :) Én nemsokára elérem a 250et :)

  Kérdés: Neked sosem volt gond a térdeddel futás közben? Én simán bírom már a terhelést, nem fáradok el, de mégis a jobb térdemnél valami hamar elveszíti a türelmét, és emiatt kell gyalogolva futni még mindig…. másképp állatira fájna… nem értem, hogyha ez az izület, akkor azt nem lehet valahogy edzeni? Unom már a gyaloglást ;)

 6. Snowqueen szerint:

  Szurkolok nagyon,hogy az is sikerüljön!

 7. mimke szerint:

  Jaj de irigykedem..Vajon ha lenne célom én is többet futnék?? Mostanában én tiszta couch potato vagyok :S
  Futni én sem szeretek, csak az érzést, hogy fáradtak az izmaim, és megtettem x kilométert…

 8. DPS szerint:

  Érdekes, én kommenteltem ide, es most nincs itt a kommentem? :( Miert?

 9. Livia szerint:

  Gratulalok en is es sok sikert a kovetkezo 500-hoz!!
  En egyebkent meg sosem hallgattam hangoskonyvet, de a leirasaid alapjan kimondottan kivancsi lettem, szoval biztosan kiprobalom. Akkor most megkeresem, mi legyen az elso… :)

 10. Babarum szerint:

  @DPS: szombat-vasárnap-hétfő offline voltam, önkéntes száműzetésben. Tegnap hajnalban már csak engedélyezni volt erőm a kommented, de válaszolni nem. A térddel kapcsolatban: ha fájdalmat érzel a térdedben vagy a sípcsontodban, nem kell azonnal kétségbe esni, a megnövekedett terhelés is okozhatja, és ez átmeneti dolog is lehet. Amennyiben pihentetés után is fennáll, akkor mindenképpen orvoshoz kell menni vele! Nekem minden nagyobb kényszerpihenő után sajog a sípcsontom egy picit, néha a térdem is érzem. Jól be kell melegíteni, a végén pedig lazítani rendesen, hogy elkerüld a sérülést.

  @Snowqueen: Köszi! Mikor futunk? :)

  @mimke: ne irigykedj, a célkitűzés ingyen van, lehet neked is! A lényeg, hogy S.M.A.R.T. legyen! :)

  @Lívia: Köszi neked is! Sok sikert a választáshoz! Egy tipp: Legyen fontos szempont a felolvasó!

 11. DPS szerint:

  @Babarum: Max másnap kicsit fáj, de 1 napnál tovább sosem…tudom, hogy a testtomegem miatt kimelni kell még a térdet, de azért csak kellene vmi alapterhelhetosegenek lenni, ami nem a 0val egyenlo :)

 12. oatbxl szerint:

  Nagy gratulációk innen is. Azért csak óvatosan, nem kell elkapkodni semmit, megvár az ezer bármikor :)

 13. Snowqueen szerint:

  @Babarum:Hö,feladtad a leckét-én ugyanis nem időre futok,mert nem mehet a pulzusom 130 alá,azt meg csak nagyon lassú kocogással tudom elérni-te teljesen más “ütemterv” szerint futsz.:-)

 14. Babarum szerint:

  @oatbxl: Köszi! Remélem nem kell sokáig várnia! :D

  @Snowqueen: Nekem sem az idő a legfontosabb, hanem inkább a táv, eléggé beálltam már egy sebességre, nagyjából mindig ugyanazt az időt futom.
  Pulzus tekintetében én a 140-160 intervallumban futok.

 15. Snowqueen szerint:

  Az alá az főlé akart lenni,én szőőőőőőőőke:-(Mármint 130 fölé nem mehet…

 16. DPS szerint:

  SnowQueen: En is csak neztem, hogy az nem lehet egyszeru, ha 130 alá nem mehet egy pulzus :DDDD

 17. Snowqueen szerint:

  @DPS:Félek,hogy ezt a verziót egy erőteljesebb sprinttel tudnám produkálni:-( És persze,hogy a fölé is rövid ö.:-)

 18. Babarum szerint:

  @Snowqueen: Miért nem mehet 130 fölé? Az egy elég alacsony pulzusérték, még a sima pihentető futás is lehet magasabb. Orvosi tanácsra? Vagy van valami egyéb gond, ami miatt ez szükséges?

 19. Snowqueen szerint:

  Orvosi tanácsra.Mert így a leghatékonyabb a stresszoldás.Merthogy én nem a sport szépsége miatt futok,sajna…:-(

 20. Chipi szerint:

  Volt ilyen film, Jason Statham-mal a Felpörögve http://www.imdb.com/title/tt0479884/plotsummary
  Pörgetnie kellett az adrenalint, különben kampó:)

Szólj hozzá!