Takács úr megvette élete első teniszcipőjét

2006. július 21.Szólj hozzá!

Kategória: blog

Néhány napos nézelődés után megvettem az első pár teniszcipőmet. Mivel eddig minden sportcipőm adidas vala, a márkaválasztás adott volt, bár nyitott szellemiségű lévén más márkákat is megnéztem. Három adidas cipő került a döntőbe, kettő nem igazán fogta rendesen a bokámat, végül így választottam ezt.

A cipővásárlás kapcsán érdekes tapasztalatokat gyűjtöttem. Két dolog érdemes arra, hogy okulásul megemlítsem, az egyik az outletek (Törökbálint, Biatorbágy) kérdése, a másik a nagy sportáruházak (Décathlon, Divex) választéka.

outletek
Kötelező bejáráson voltam már mindkét outletben, de leginkább csak kísérőként funkcionálok az ilyen látogatásokkor, így igazán nem is figyeltem mi, és mennyiért található ezekben az üzletekben. Ez volt az első célzott vásárlás, kiváló alkalom az összehasonlításra.
Outlet-eredmény röviden: a biatorbágyi Premier outlet sportban szarrá veri a törökbálinti GL-t. Nem is értem, hogy a fenébe lehet ilyen szar bérlői mixet összehozni, mindössze két sportüzlet található az egész törökbálinti kócerájban. Ez elég gáz. Ha alaposan megnézzük a többi üzletet, akkor érthető, miért tolja le forgalomban és látogatottságban is a Premier a GL outletet. Szó szerint Premier lesz, látogatottságban is. Már most is az. Elég megnézni a két parkolót.

sportáruházak
Elgondolkoztató, hogyan találja ki Gipsz Jakab az X sportáruházban, hogy mit is fog árulni.
Azt hiszem a Décathlonnál gyors a válasz: fogod apám az összes saját márkás kecsua (Quechua) cuccot, oszt kitolod a pócra! Majd ezt veszi a nép! Mást ugyanis nem nagyon találsz, maximum egy-két lecsúszott maradvány-modellt. Elég gyorsan odébbálltam, nem itt vettem teniszcipőt.
A Divex-ben nehezebb a döntés. Az egész áruházban (hipermarket méret!) egyetlen fajta teniszcipő van (sic!), az is mérethiányos! El nem tudom képzelni a dilemmát, a döntéshozóra nehezedő nyomást, amit ez a kérdés jelent számára: MELYIKET VÁLASSZAM?
Mindemellett a nyár közepén (árnyékban volt 35 fok) keményen tolják a síléceket és sícipőket. Gondolnak a gleccsersíelőkre, vagy azokra, akik éppen az Andokba indulnak csúszni egyet. Nem itt vettem teniszcipőt.

Nagy bravó mindkettőnek.

Szólj hozzá!