a postás mindig kétszer csenget?

2009. június 18.3 hozzászólás

Kategória: élet, howto, wtf

Most már szemmel láthatóan elkezdődött a tényleges hazaköltözés Koreából. Tegnap, Manócska előtt tizennyolc nappal, megérkezett a harmadik és a negyedik csomag, mindkettő 20 kg körüli súlyú. Ilyen dobozból még 7-8 darab hasonló méretű várható.
Bevallom meglepődtem, amikor a postás becsengetett, ugyanis a csomagokat soha nem szokták kihozni. Hiába vagyok itthon akár egész nap, akkor is csak a postaládába dobnak egy értesítőt, amivel mehetek sorba állni a postára.

Amikor kifejeztem meglepetésemet és nagyrabecsülésemet a csomagok házhozszállításával kapcsolatban, továbbá elmeséltem, hogy még több ilyen csomag várható, a postás felvilágosított, hogy ő csak helyettesít, és a kollégája valószínűleg nagyon köpködni fog. Rövid beszélgetés után bizalmasan elmondta, hogy a postások a nagy csomagokat nem szokták kivinni – maximum csak a családi házakba -, mert nem szeretnek a lépcsőházakban a nagy dobozokkal bajlódni. Ezért inkább bedobják az értesítőt és vállalják azt, hogy esetleg panaszt tesznek ellenük, amit nagy valószínűséggel sikeresen kidumálnak a vizsgálat során.

Mindezt egy postás mondta el, csak úgy mellékesen. Sajnos elhiszem neki, sokszor voltam már csomagért a postán, és mindig hosszú sor állt, csupa értetlen ember, értesítővel a kezében.

Tanulság: Minden alkalommal tégy tényekkel dokumentált panaszt!
Ha a postásnak nem tetszik a mestersége, még mindig kereshet mást.

Más téma, de kiemelten fontos: Itt a lehetőség, hogy saját Domo-kunt építs! Itt előrendelhető:

3 hozzászólás a(z) “a postás mindig kétszer csenget?” címû bejegyzéshez

  1. Snowqueen szerint:

    Hát,nekem már volt problémám a postásokkal,de mindig mindent tagadtak,úgyhogy feladtam a harcot:-(

  2. Chipi szerint:

    Megoldás: kamerát az ajtó/postaláda elé, ami rögzíti a postás ténykedését! :)

Szólj hozzá!