tökéletes megoldás a rövid bejegyzések megjelenítésére

2008. március 18.Szólj hozzá!

Kategória: blog

Jelentem alássan megvan a válasz az előző bejegyzésben feltett kérdésemre. A célom annak megvalósítása volt, hogy rövid, maximum néhány mondatos bejegyzéseket elkülönítve jelenítsek meg. Kritérium volt még, hogy a blogba – technikailag – teljesen beágyazódjon, viszont jól elkülöníthető, könnyen paraméterezhető legyen. Kezdetben vala a Twitter, mint lehetőség, de egyrészt nem felelt meg ezeknek az elvárásoknak, másrészt eléggé chat jellegű, így kiesett.
Ma reggel, magam sem tudom hogyan, hiszen rengeteget kerestem már megoldást, valahogyan belegugliztam a jóság közepébe. Megtaláltam az ultimate megoldást, a Miniposts plugint. Minden elvárásomnak megfelel, csontig paraméterezhető, ráadásul kommentelhető, teljesértékű bejegyzéseket tol ki a sidebarba (a post helyett bejegyzés még elmegy, hisz magyarul írok vagy mi, de az “oldalsáv” szót valahogy nem tudom megemészteni…).



Miniposts beállítások

A formátum és a különböző beállítások néhány klikkeléssel állíthatóak a Beállítások fülnél, ha készen vagyunk a paraméterezéssel, egyszerűen csak be kell húzni a widgetet és már megy is. Ha valakinek nem widget-kompatibilis a blogja (mint például nekem), annak kicsit hegesztenie kell rajta, ebben az esetben sajnos a Beállításokban megadott paraméterek nem, illetve csak részben működnek, ezeket is manuálisan kell belőni. Kérdéses még az RSS, amit nem teszteltem le. Widget használata esetén egy klikkeléssel letilthatjuk a feedből a minipostokat, nem tudom ez a paraméter működik-e a kézi beállítás esetében.
Nos, így került a “Röviden” a sidebarba. Ennek köszönhetően ha nem is nagyobb lélegzetű bejegyzésekkel, de sokkal gyakrabban fog frissülni a blog. Egyelőre működik az RSS, nem tudom mi a jobb, kivenni, vagy bent hagyni, ezt majd eldönti az idő.
Fogyasszátok egészséggel!

Szólj hozzá!