első balesetünk Koreában

2007. december 4.3 hozzászólás

Kategória: blog

Átestünk a tűzkeresztségen, ma este megvolt az első "balesetünk" Koreában. Szerencsére semmi súlyos dolog nem történt, álltunk a dugóban, amikor egyszer csak hopp, előrébbugrottunk egy fél métert. Ebben besegített egy Hyundai, szerencsére nem elég hatékonyan, így nem értük el az előttünk állót.
Vészvillogó be, kiszállás, a fickó ki sem akart szállni, csak akkor, amikor látta, hogy megyek hátra megnézni a lökhárítót. Kiszállt, és csak integetett, hogy menjünk már, ne tartsuk fel a forgalmat. Éppenhogy fordultam, máris ott állt egy rendőr, ő is igencsak kapacitált minket, hogy tűnjünk el onnan. Igaza volt, a Garak market környéke nem egy leányálom, mindig dugó van, de azért furcsa volt ez a nemtörődömség, a faszi meg sem nézte az autóját. Gyorsan megnéztem a magamét, és mivel semmi komoly sérülést nem láttam rajta, nem is ellenkeztem.
Élőben tapasztalhattam, amit eddig is láttam, hogy mennyire dodzsemnek használják a koreaiak az autóikat. Kevés olyan autó van, amelyiken nincs horpadás vagy valamilyen sérülés. Ez persze érthető egy olyan országban, ahol hat sávon megy nyolc autó egymás mellett, a piros lámpát, a behajtani tilost, a kötelező haladási irányt és a jobbkézszabályt nem ismerik, és közben még a buszok is nyomulnak, de rendesen…

3 hozzászólás a(z) “első balesetünk Koreában” címû bejegyzéshez

  1. banyec szerint:

    hát nem semmi nem is gondoltam volna hogy ilyen lehetséges:-)

  2. Chipi szerint:

    Látod, ezért kell valami masszív járgány (humvee?) oda :)

  3. Babarum szerint:

    Lehet, hogy rosszul választottunk? Ha így is van, Limót már nem cserélnénk el semmiért! :)

Szólj hozzá!