helló, szia, szevasz

2007. január 10.5 hozzászólás

Kategória: blog

Már nem emlékszem kinél láttam, valaki a blogjában említette, hogy mennyire zavaró, mikor belép egy üzletbe, és kapásból lesziázza a nálánál sokkal fiatalabb eladólányka. Ez nekem – szakmai ártalomként – régi problémám, de jó volt látni a megerősítést.
Nem hittem volna, hogy ennél még tovább lehet lépni, de ez is fokozható! Az utóbbi időben egyre több üzletben vettem észre, hogy egyáltalán nem köszönnek. Mi történt? A környezetváltozás teszi és a nagy kontraszt miatt figyeltem fel csak erre? Vagy ebbe az irányba fejlődik a kereskedelmi kutúránk? Én érzem magam kellemetlenül az eladó helyében, mikor sem belépéskor, sem az üzlet elhagyásakor nem köszön. Mi jöhet még?

5 hozzászólás a(z) “helló, szia, szevasz” címû bejegyzéshez

 1. gergoke szerint:

  CDColt volt az.

  És hogy mi jöhet még? :D Ezek után bármi. Pl. lamjd lekever egyet, hogy feltartod őt a körömreszelgetésben, a kapucsinó és kroásszon majszolásban…

 2. teki szerint:

  Itt sem nagyon divat a koszones, persze uzlete valogatja. Nekem is fura volt az elejen, es meg most is osztonosen igyekszek koszonni boltba bemenetelkor, sokszor sikertelenul.

  Egyebkent a gond sztem az, hogy az elvarasok sem egysegesek. Vannak emberek akik szeretik ha foglalkoznak valuk a boltban, vannak akik nem.

  Cserebe itt mosolyognak az eladok mint a fakutya es kedvesek ha kommunikaciora kerul a sor. Eleg ritka a negativ elmeny, szeretik viszontlatni az ugyfelet.

 3. babarum szerint:

  gergoke: a legdurvább mikor kroászannal reszeli a körmét! ;)

  teki: A mosoly az itt a fantázia, azt régen nem látom, már nem is várom. Ha van is mosoly, az ritka, de annál üdítőbb kivétel.

 4. Lea szerint:

  A mai napig a helyzet csak romlott. Kürtős kalácsot vettem a hét végén, rámutattam melyiket kérem, de nem azt kaptam. Időm sem volt meglepődni, mire felocsúdtam a Párom már ki is fizette az árút. :-(

Szólj hozzá!