még valami

2007. július 6.4 hozzászólás

Kategória: blog

Ja igen, még valami. Az összes tenorista bekaphatja!
Nem elég, hogy egy ideje itt van ez a bőröndfrász, ami minden utazáskor teljesen lestresszel minket, ráadásként a leglehetetlenebb baromságokkal lassítják a beszállást. Európában egyenesen nevetséges módon. Egy ember átvizsgálása körülbelül 5 perc (néha több), a laptopok és a fotóstáska miatt ez esetemben közel 10 perc volt. Ennyi idő nem volt elég nekik arra, hogy észrevegyék azt a kinyitható kést a pénztárcámban, ami véletlenül benne maradt. Mulatságos.
Persze, kell a biztonság, egyetértek. De csinálják hozzáértő emberek, és legyen hatékony. Minek a szívatás, ha bármit felvihetsz a gépre? Argh.

4 hozzászólás a(z) “még valami” címû bejegyzéshez

 1. Zslötyi szerint:

  Mi most a csikágó-budapest útvonalon zürichben lekéstük a csatlakozást, ezért vissza kellett menni lyonba, hogy onnan jöjjünk tovább bpre. mondanom sem kell, hogy a díszcsomagolásban lévő vázát az ötödik, legutolsó biztonsági ellenőrzésen nyittatták ki és baszták szét a csomagolását annak rendje és módja szerint, miután csikágóban meg zürichben többször és gond nélkül átment becsomagolva.

  gyakorlatilag kézben hoztuk haza.

  nevetséges, hogy bárki azt gondolja, hogy ezzel akár egyetlen terroristát is megakadályoznak. illetve nem.

 2. Babarum szerint:

  Ehhez hasonló esetem nekem is volt. Nem tudták nekem értelmesen elmagyarázni, hogy miért kell kibontani a díszcsomagolást, mikor átment az átvilágításnál, és nem láttak benne semmit. A válasz az volt: csak. Véletlenül (?) velem is Franciaországban történt ez az eset. Lehet, hogy ez a korlátoltság országfüggő?

 3. Lea szerint:

  Szerintem a kíváncsiság (vagy a rosszindulat?) vezérelte őket.:-(((

 4. Babarum szerint:

  Rosszindulatot nem éreztem, ennyi utas esetében meg furcsa lenne, ha mindenkire kíváncsiak. Én inkább egyszerű túlbuzgóságnak látom. A gond az, hogy a hatékonyság rovására megy…

Szólj hozzá!