ebbe a hotelbe ne menjetek!

2008. szeptember 9.15 hozzászólás

Kategória: élet, fun, howto

A fene sem gondolta volna, hogy egy olyan hotelt sikerül kifogni, ahol a fürdő közös, és lent van az alagsorban! Tegnap simán megtaláltam, de ma valahogyan elkeveredtem. A nyirkos, csúszós folyosóról betévedtem ugyan egy-két fürdőbe, de ezek sokkal durvábbak voltak, mint a tegnapi. Az egyik – egy zuhanyzó – falán alul egy nyílás volt kialakítva, amelyen a szomszéd zuhanyzóból(?) jött át a szennyvíz, keveredve meghatározhatatlan eredetű építési törmelékkel, csempe- és malterdarabkákkal. Ide nem volt kedvem beállni. A másik – nagy, zománcozott fürdőkádas – fürdő már biztatóbb volt, csak a fürdőkád volt nagyon unszimpatikus, a teljesen elsárgult zománc több helyen is be volt repedve és fel volt válva, alatta kosznyomok. Úgy döntöttem keresem tovább a tegnapi közös zuhanyzót. Elértem a folyosó végére, és ott felmentem a lépcsőn. A lengőajtón belépve kicsit kényelmetlenül éreztem magam az egyenruhás inas előtt, egy szál törölközővel a derekamon. Ő nem lepődött meg, megkérdezte, hogy miben segíthet. Én csak fürdeni szeretnék – válaszoltam. Előzékenyen elmagyarázta, hogy a fürdő a másik épületben van, át kell sétálnom oda, csak pár száz méter. Álltam ott a szappannal a kezemben, aztán nekiindultam.

Útközben azt találtam ki, hogy kevésbé feltűnő, ha a szappan nincs a kezemben, így a hónom alá dugtam, úgy mentem tovább. Jó döntésnek tartottam, ugyanis úgy tűnt, hogy a derekamra csavart törölköző és a strandpapucs ellenére a szappan eldugása után kevésbé figyeltek a járókelők. Egyszer csak odaértem egy padhoz, ahol két kölyökkutya játszott a gazdája mellett. Leguggoltam és megsimogattam őket, az egyikkel kicsit játszottam is, aztán mentem tovább. Éppen odaértem az épülethez, már léptem volna be a forgóajtón, amikor szólt a kutyák gazdája, hogy valamit elfelejtettem. Játék közben kiesett a szappan a hónom alól, és ott maradt, azt hozta utánam. Gyorsan lefürödtem, aztán siettem vissza, mert késésben voltam.

Az értekezletnek hamar vége lett, gyorsan taxiba szálltam, arra gondoltam, hogy miután kijelentkeztem a hotelból, még lesz időm megebédelni, és csak utána megyek a pályaudvarra. Jó volt a forgalom, negyedóra alatt megérkeztünk a hotel elé. Kérdeztem a taxist mennyi, azt mondja 29 ezer forint. Nem voltam jó kedvemben így már az első körben leordítottam a fejét, hogy minek néz engem. Először ő is megemelte a hangját, mutogatta az órát, aztán már csak hebegett-habogott, és elnézést kért, azt magyarázgatta, hogy elnézte a kijelzőn a pontot, nem 29 ezer, hanem csak 2 900. Nem kapott borravalót.

A szállodában gyorsan lehoztam a csomagjaimat és a recepción szóltam, hogy szeretnék kijelentkezni. Egy recepciós elkezdte keresni az adatokat, és megkért, hogy foglaljak helyet amíg végez és kinyomtatja a számlát. Egész gyorsan végzett, szólt, hogy mehetek fizetni. Néztem a számlát, és nem hittem a szememnek, a szobaár mellett szerepelt rajta egy 49 ezer forintos tétel. Kérdezem, hogy mi ez, azt mondja ez a kirándulás ára. Kirándulás? Én nem voltam semmilyen kiránduláson. Nézi a gépet és azt mondja: A hétfői turnusból mindenki volt a kiránduláson, maga is! Milyen turnusból? Én egy egyszerű szállóvendég vagyok, ráadásul még a fürdőszoba is az alagsorban volt, hogy van pofájuk még egy kirándulás árát is kifizettetni velem, mikor nem is vettem részt semmilyen programon? Azt mondta, hogy neki egyeztetnie kell a programszervezővel. Egyeztessen, mondtam én, addig elmegyek ebédelni.

Ezalatt az idő alatt végig egy pincért figyeltem, aki az étterem előtti pulpitus mögött állt, és onnan köszöntötte a vendégeket. Nem tudom hogyan csinálta, de titokban egy fagylaltot evett, olyan ügyesen, hogy nem olvadt el neki, pedig sokszor elég hosszú ideig feltartották. A bennfentesek azt is tudták, hogy a pulpitusban van egy sörcsap, rendszeresen jártak hozzá újratöltésre. Beszédbe elegyedtem a pincérrel, szóltam neki, hogy felőlem eheti a fagylaltot, engem nem zavar. Kíváncsi voltam a sörre, megkérdeztem, hogy ha sok habbal csapolja, akkor friss marad-e. Rám kacsintott és azt mondta: Már most sem friss!

Ebben a pillanatban megszólalt az ébresztőóra, így sajnos nem tudtam meg több részletet sem a sörről, sem a fagylaltról. A kirándulás áráról nem is beszélve!

15 hozzászólás a(z) “ebbe a hotelbe ne menjetek!” címû bejegyzéshez

 1. gaba szerint:

  Nagyon élveztem! És csak a második bekezdésnél jöttem rá, hogy… :)

  gaba utolsó blogbejegyzése: Links for 2008-09-08 [del.icio.us]

 2. Babarum szerint:

  Már a másodiknál? Akkor elszúrtam! :)
  De nem tehetek róla, minden úgy történt, ahogy leírtam. Egyetlen kis módosítással: nem volt törölköző! Viszont ha ezt leírom, azonnal rájössz! :P

 3. Snowqueen szerint:

  Hm-hm…Én,valószínűleg a szőkeségem folytán csak a végén jöttem rá,hogy ez nem a valóság…:-( Azaz elég szürreálisnak tűnt,de, gondoltam,minden megtörténhet…(Ja,és ilyen pincében lévő közös zuhanyzóra konkrét példát tudok mondani…)

 4. oatbxl szerint:

  én elhittem a végéig …

 5. Babarum szerint:

  Semmi gond, sőt!
  Az utolsó bekezdés a biztonság kedvéért van ott! :)

 6. Hamburger szerint:

  :D Én is megettem végig
  Jópofa volt. Kár, hogy én nem nagyon szoktam álmokra emlékezni.

  Hamburger utolsó blogbejegyzése: Saltum, Dánia

 7. Manka szerint:

  :) Hát ezen jót mulattam! A 49000 magasságában már gyanús volt ugyan, de csak azért, mert én is szoktam vadakat álmodni.

  Manka utolsó blogbejegyzése: Ájkia

 8. Babarum szerint:
  @Hamburger: Ha ébredés után végiggondolod, vagy akár nagy vonalakban elmeséled, emlékezni fogsz!

  @Manka: Én is szoktam durvábbakat álmodni, illetve inkább meghökkentőbbnek mondanám. Itt van például ez, ha esetleg még nem olvastad volna! :)

 9. Hamburger szerint:

  @Babarum: ha van olyan, amit el tudok mesélni magmnak, akkor emlékszem is rá, de nem nagyon szokott ilyen lenni. Általában egyébként olyankor olyan intenzív, hogy nem is nagyon kell mesélgetni, emlékszem anélkül is.

  Hamburger utolsó blogbejegyzése: Saltum, Dánia

 10. Nia szerint:

  Az elejétől fogva nem értettem. Mert ugyebár nem jelezted itt blogban előre, hogy hotelbe fogsz menni. :P (pedig ez a minimum :D)

  Aztán a .. forint meghatározás nem illett a képbe.
  Mégis be kell vallanom, annyit nevetgéltem, hogy igazán nem is zavartak ezek és simán elhittem, hogy veled történik.

  Te aztán tudsz álmodni! :)

 11. Babarum szerint:

  Az az érdekes, hogy pénznemet nem álmodtam hozzá. Sem a taxinál, sem a szállodában, így az összeg után kellett belőnöm. :)

 12. Mebarak szerint:

  Basszus! Ez látod nem semmi! Hát a taxist agyoncsaptam volna! Az benne a leggroszabb, ha valami jámborabb embert fog ki, még lehet ki is fizeti neki…..
  De nehéz behozni a lemaradásom :))

  Mebarak utolsó blogbejegyzése: Ablak keret

 13. Babarum szerint:

  A taxisnál talán csak a hülye recepciós idegesített jobban a turnusával! :) Fel is ébredtem valamire még korábban, de inkább visszaaludtam, mert mégsem lehetett úgy vége, hogy kifizetem! :)
  Sajnos szólt az óra, és nem volt több időm. :(

 14. Virgonc szerint:

  de izé vagy :DDD Najo mostmár tudni fogom mennyire lehet neked hinni :DDD

 15. Babarum szerint:

  Hidd el, mindez megtörtént!
  Most hazudjak, hogy mást álmodtam? :)

Szólj hozzá!