McLaren-Ferrari kémügy

2007. szeptember 16.5 hozzászólás

Kategória: blog

Finoman szólva érdekesnek tartom ezt a McLaren-Ferrari kémügyet, különösen az ügyben hozott döntést. Igen, egyetértek, a versenyt nem lehet megölni a kizárással (ez lenne az igazságos döntés), hol vannak már azok az idők, amikor ezt simán meg lehetett volna tenni, mert nem csak két csapat versenyzett valójában. Tényleg mulatságos lenne, ahogy nézzük hogyan köröz a két Ferrari. Megnyugtató, hogy bár nem kizárás, de azért súlyos az ítélet, a csapat költségvetésének két harmada, komoly teher, nem lesz könnyű kigazdálkodni.
Ami nagyon zavar, az nem ez. Elfogadhatatlannak tartom, hogy a két pilóta, akik nyakig benne voltak a buliban, semmilyen büntetést nem kap, még csak egy ejnye-bejnyét sem. Ettől a hátamon égnek áll a szőr. Még ha segítőleg közreműködtek is a nyomozásban – gondolom ez igaz a csapatra is – felháborítónak tartom. És ezt nem az ellenszenv diktálja (Alonsot egy hisztis, nagyképű pöcsnek tartom), bárki esetében elfogadhatatlannak tartanám, hogy büntetés nélkül megússza az ügyet.
Szomorú. Éljünk ezzel tovább.

5 hozzászólás a(z) “McLaren-Ferrari kémügy” címû bejegyzéshez

 1. Chipi szerint:

  2/3-a?:) A Mclaren költségvetése kb évi 500 millió dollár. Ja és igen, nyalonzót büntessék meg!:)

 2. Babarum szerint:

  Hehh, elírtam, természetesen egyharmada. Tudomásom szerint a McLaren Mercedes idei tervezett költségvetése 390 millió dollár, azért írtam (akartam írni) egyharmadot).

 3. teki321 szerint:

  Az meg mindig csak negyed :).

  Megbuntetjuk a csapatot, mert tisztessegtelen modon szerzett elonyt, de a versenyzok errol nem tehetnek. Ha nagyon-nagyon joindulatu vagyok, erre azt mondom ok.

  De technikai sportnal ezek utan azt mondani, hogy a bajnoksag allasat viszont nem befojasolja a dolog, az a rajongok meggyalazasa -> nem erdekel mi a velemenyetek, csak a penzetek kell.

 4. Babarum szerint:

  Hmm, nem akartam erkölcsi fejtegetésbe merülni a postban, de pont ez a bajom, a versenyzők igenis mondhatták volna, hogy ilyesmiben nem működnek együtt. Ehelyett minden lelkiismeret-furdalás nélkül használták ezeket az adatokat. Érdekes módon Hamilton nem volt benne ebben. Vajon miért? Nem bíztak meg benne? Vagy nem vállalta be? Ezt már nem fogjuk megtudni. Botrányos, hogy egyik pilótát sem büntették.
  Igen negyed, de nem teljesen, még 3-mal kezdődik azt osztás eredménye! ;P

 5. teki321 szerint:

  Aki meg tudott rola, az benne van a bandaban. A reszletekbe nincs ertelme sztem belemenni, ki mit tudott, mit csinalt miert, mert az tul bonyi. A kizaras fair lett volna, ha barmi olyan infot kapott a csapat, amit elonyszerzesre tudott hasznalni. De ez persze a penzrol szol, es a vezeto csapatot nem lehet kizarni.

  Ha reggel gyogyszert dobsz a kerekparversenyoz/atleta italaba, kizarjak a versenybol ha tehet rola, ha nem.

Szólj hozzá!