bevásárlás

2007. november 24.7 hozzászólás

Kategória: blog

A héten megejtettünk egy nagybevásárlást, iszonyatosan jó kimchit vettünk.
Persze most nem ez a lényeg, hanem amit közben láttunk. Jó szokáshoz híven mindig végignézem az egész áruházat (ezt nekem gyárilag muszáj) és most a fényképezőgépet sem felejtettem otthon.
Első körben bemutatnám a hipnotizált gyerekeket, akik odaragadtak a műanyag székhez, és a világ kikapcsolt számukra:

Természetesen éppen rajzfilmet néznek, talán csak akkor vettek volna észre, ha petárdát robbantok mellettük. Belenéztem, egy nagyon gonosz lény villámokkal verte a másikat. Engem annyira nem kötött le.
A másik téma már különlegesebb, hisz TV elé ragadt gyerekeket mindenütt találni. Biztosan hallottatok már a kockadinnyéről, elég nagy hírverése volt egy időben. Nos a kockadinnye piti dolog, mert itt a kockaalma! Iszonyat drága, de szép mintás, és kocka alakú:

A kockadinnyét Japánban anno azért vezették be, hogy simán beférjen a hűtőbe. Nincs ötletem a kockaalmára. Miért lehet az jó?

7 hozzászólás a(z) “bevásárlás” címû bejegyzéshez

 1. Juergirl szerint:

  Tipp: hogy kisebb helyet foglaljon a polcon vagy ládikában. (ahová tesszük:)
  Vagy hogy tornyot tudjanak építeni a gyerekek néhány darabból amíg készül az almakompót! :P

 2. maz szerint:

  szallitasi koltsegek csokkentesere – a dobozban kevesebb kihasznalatlan hely marad, egy konternyi almanal azert ez mar jelentos lehet.

 3. Babarum szerint:

  Természetesen gondoltam erre én is, hiszen ez a legkézenfekvőbb magyarázat. A dinnyék esetében is a szállítás és a tárolás helytakarékossága volt a cél, csak éppen míg dinnyéből egyet veszel, almából többet. De ez olyan baszomdrága, hogy esélytelen, hogy nagy tömegben szállítsák. Itt Koreában drága a gyümölcs, a nagyobb almák hármasával vannak csomagolva, és 500-800 forintnyi pénzt fizetsz érte a boltban. Ebből viszont 6800 won (kb 1400 Ft.) egy darab! Figyeltem, senki még csak a közelébe sem ment. Én érdekességnek fogom fel, egyfajta egzotikumnak. Logisztikai fogásnak semmiképp, hiszen az almát csomagolni kell, nagyon kényes a szállításra, az egyik nem érhet a másikhoz. Legalábbis ebben a minőségi kategóriában.

 4. Chipi szerint:

  Látod, meg is magyaráztad az értelmét :) Ezt drágán lehet adni! Sőt, mivel kb 7-szer annyiba kerül, ezért a szállítási költség is relative annyival olcsóbb az alma árához képest)

 5. Skully szerint:

  Mer’ dizájnos!
  Egyébként nem is nehéz kocka almát csinálni. Csak egy dobozt kell húzni rájuk, mielőtt megnőnének.

 6. Babarum szerint:

  Skully: csináltál is már kockaalmát? Neki kellene állni, csak arra kell figyelnünk, hogy nehogy a kockadinnye dobozát húzzuk az almára! Bár az sem lenne rossz, csak akkor kilóra kellene adni! :)

 7. kiselek szerint:

  És ha egy doboz van ráhúzva, akkor hogy kap napfényt? Tudjátok mi lesz IGAZÁN drága: a bio kockaalma.

Szólj hozzá!