biztonsági tanácsok: első lecke

2008. augusztus 18.2 hozzászólás

Kategória: élet, howto, wtf

Alapszabály: Ne hagyd a postaláda zárjában a kulcscsomódat, mert rajta van a ládán a neved és a lakásod száma. Fogadj szót, így amikor hat órával a postaláda megtekintése után hazafelé tartasz, és már azt is észrevetted, hogy hiányzik a kulcsod, nem kell kombinálnod, hogy vajon az alsógatyáidat is elvitték már, vagy még csak a laptopokat és a hifit, és hogy mindezek pótlása mennyibe fog neked kerülni.

Kiegészítés: Miközben ezt a bejegyzést írtam, csengettek, és hozták a kulcsot. A kertész találta meg, és leadta az egyik szomszédnak. Csodák pedig vannak. Még mindig szeretek itt lakni!

2 hozzászólás a(z) “biztonsági tanácsok: első lecke” címû bejegyzéshez

 1. Karesz szerint:

  Nekem is van egy hasonlo esetem…
  Igaz en nem izgultam mert nem tudtam semmit, meg nem tunt fel hogy hianyzik a kocsikulcs. :-)
  Szoval egyszercsak jon egy telefonhivas, hogy itt all a kocsim mellett (egy srac), amin volt egy tabla, hogy elado, onnan tudja a szamom. Igen szivesen megvenne, de most nincs penze ra. De mondta, hogy jobban jarok ha lemegyek, mielott meg valaki ingyen elviszi a kocsit, mert a csomagtartoban hagytam a kulcsot. Hozzatette, mi BMW-ek tartsunk ossze. :-)
  Hat nem is fottem le hirtelen a hivas kozben. (Mindez este a 7. keruletben. kb 30-40 percet pihent a kulcsom a csomagtartoban. :-)

 2. Babarum szerint:
  Ez aztán a kaland! Még szerencse, hogy eladó volt! :)
  Az én autós történetem nem volt ennyire problémamentes, de mégis olcsón megúsztam.
  Én nem hagytam benne a kulcsot, de ez nem volt akadály, a jóképességű kitépte a zárat dugóhúzóval. Bár előlap nem volt rajta, de megpróbálta kifarigcsálni az autóhifi fejegységét, ami szerencsére nem járt sikerrel. Mindenesetre elég balek lehetett, mert az nem jutott eszébe, hogy benézzen az ülés alá, ahol az erősítő, és a csomagtartóba, ahol a mélynyomó lapult. Alaphangon talált volna úgy 3-400 ezer forintot. Amilyen balga volt, még arra sem jött rá, hogy mi az a műanyag doboz a kesztyűtartóban. Pedig tapogatta, tele volt a koszos ujjlenyomataival. A CD-im voltak benne, ha azokat újra meg kell vennem akkor is buktam volna minimum 50 ezret. Így egy zárcserével megúsztam. Azért szar érzés volt így is!

Szólj hozzá!