minek néznek minket?

2007. október 14.3 hozzászólás

Kategória: blog

Ma délután elmentünk sétálni egyet, meleg volt, sokat gyalogoltunk, így a parkban pihentünk egy kicsit. Ültünk egy padon, nézelődtünk, vonultak előttünk a családok, párok. Nagy valószínűséggel kevés külföldi üldögél arrafelé, mert általános attrakció voltunk, szinte cirkuszban éreztem magam, csak nem a nézőtéren, hanem a porondon.
Éppen a következő család érkezett, a két kislány előreszaladt. Futottak, futottak, majd hirtelen belekerültünk a perifériás látómezejükbe, amitől automatikusan blokkolt a lábuk. Megálltak, elkezdtek minket bámulni, majd a nagyobbik magához vonta a kisebbiket, és oktatóan magyarázta: Látod, amerikaiak! Ezt mégsem hagyhattam annyiban, nehogy már leamerikaizzanak, ezért koreaiul visszaszóltam neki: Nem, nem amerikaiak vagyunk, hanem magyarok! A kislányban kimehetett a biztosíték, mert a kishugát magával cibálva azonnal rohant vissza a szüleihez, már messziről kiabálva: anya, apa! Itt egy amerikai, és koreaiul beszél!
Rémisztőek lehetünk.

3 hozzászólás a(z) “minek néznek minket?” címû bejegyzéshez

 1. meNtha szerint:

  hehe, ez azért durva :D

 2. Chipi szerint:

  Vagy ennyire rosszul beszélsz koreaiul :)

 3. Babarum szerint:

  meNtha: jahm, de a még durvábbat már le sem írtam: Felszálltunk a buszra, ott ült egy kisgyerek az anyjával. Bámul nagyon, de mikor ránézünk, elkezd sírni. Elfordulunk, les tovább. Visszafordulunk, ránézünk, megint görbül a szája, és már apukát kellett telefonon hívni. :)
  Chipi: ez még nem az a kategória, ahol megértési problémák lehetnének, ezt a beszélgetést már egy évvel ezelőtt is minden gond nélkül lefolytattam volna. A gond szerintem pont ez volt, túl jól sikerülhetett a párbeszéd, azért ijedt meg! :)

Szólj hozzá!