Thaiföld – Bangkok – képgaléria

2008. május 30.6 hozzászólás

Kategória: fotó, galéria, utazás

Bár azt hiszem jó pék lennék, molnárnak ne küldjetek el! A malmaim elég lassan őrölnek… Lassan három hónapos késéssel ugyan, de itt az utolsó adag a thaiföldi képekből! Azon becses olvasók, akik esetleg nem látták az előzményeket, ezt a hiányosságot most 1-2 kattintással pótolhatják:

A képre kattintva nyílik az utolsó thaiföldi galéria:

Most, hogy az utolsó kép is felkerült, és az élmények is eléggé leülepedtek, röviden előadnám benyomásaimat erről a nagyon érdekes és számomra eléggé felemás érzéseket keltő országról. Mind a táj, mind a műemlékek lenyűgözőek, nekem feledhetetlen élmény volt. A konyha kiváló, bátraknak még kiválóbb. Egyedül az emberek voltak furcsák számomra.
Nézzük először is a nagy legendát: “A thai nők gyönyörűek.”
Ez egészen biztosan így is van, sajnos én nem tudom megerősíteni ezt a tételt, a gyakorlatban inkább csak a cáfolatát láttam. Kár, mert szeretem a szépet. A thai lányok azt kell mondjam eléggé elhanyagolják magukat, ha ápoltságban és igényességben például a koreai lányokhoz hasonlítom őket, a különbség ég és föld. Az általunk látott legszebb lányt megtaláljátok a galériában.
Graduated
A másik legenda: “A thai nép nagyon barátságos és vendégszerető.”
Nos valóban kedvesek és barátságosak, de… Nem tudom milyen lehetett a thai nép eredetileg, remélem nem ilyen volt mint most, hanem csak a turistaáradattól kurvult el. Aki járt már arab országban, az érti miről beszélek, sokszor úgy éreztem Afrikában járok. Koreában kicsit elszokik az ember attól, hogy folyamatosan arra kell figyelnie, hogy mikor csapják be, mikor nyúlják le. Csak egy példa: Itt az autópályán a fizetőkapunál lélekszakadva rohan ki utánam a bódéjából a pénztáros, mert 20 forinttal véletlenül többet adtam. Nos, Thaiföldön valahol a ló másik oldalán éreztem magam. Ennyire pofátlanul, a szemembe hazudva életemben még soha sehol nem próbáltak meg átverni. És ez nem egyedi eset volt, rendszeresen ismétlődött. Nem is értem miért nincs az üzletekben olyan póló a turisták számára, amelyen egy tehén látható. A helyiek mindenképpen annak néznek minden külföldit, fejőstehénnek.
Huhh, most ezt nagyon finoman írtam le, ott és akkor iszonyatosan felhúztam magam. Milyen jótékony hatása van az időnek! :)
Összegzés: Thaiföld nagyon bejön, aki teheti pakoljon fel, és nézze meg. A tenger és az időjárás is kiváló (főleg február környékén). Induláskor viszont fel kell készülni arra, hogy kellemetlen élmények is érhetik az embert. Ha erre számítasz, akkor kihagyhatatlan élmény lesz. Én nem számítottam rá, ezért maradt egy kicsit keserű utóíze az útnak.
Kalandra fel!

6 hozzászólás a(z) “Thaiföld – Bangkok – képgaléria” címû bejegyzéshez

 1. Füles szerint:

  sajnálom, hogy ennyire rosszak a benyomásaid az emberekről. de persze a turisták által hagyott csapásokon járva tényleg így van ez. a bangkokiak bunkósága még engem is pofánvág, amikor kénytelen vagyok arra járni. viszont a hétköznapokban utánamhozták már a motormban hagyott kulcsot (többször is), mobiltelefont, meg visszajárót, az átlag boltokban, szolgáltatásoknál nagyon-nagyon udvariasak, segítőkészek az emberrel (pl számla nélkül is kicseréltek hibás cuccot már többször is), stb, stb. szóval értem, hogy miért és hogyan voltak rossz tapasztalataitok (azért könnyebb turistaként is, ha kicsit belerázódik az ember, és tudja, mire kell figyelni, mik a szokásos lenyúlások), de a hétköznapi életben nem szalad bele az ember egyfolytában valami pofánbaszásba, hogy ilyen szépen magyarul mondjam. egyáltalán nagyon-nagyon nem. az átlag thai ember minden, csak nem pofátlan – hagyományosan nagyon nem érték a rámenősség, erőszakosság, furfangosság, sőt, minden eszközzel kerülik a konfliktus és a másik megbántásának látszatát is.
  sajnálom, hogy ennyire rossz hírét keltik az országnak azok, akikkel a turisták az első napokban hetekben leginkább találkoznak. – nekem mondjuk ennyire nem voltak rossz élményeim elsőre se (2001).
  a lányokban nekem lányszemmel az a szép, hogy nem megcsinált szépség, hanem természetesebb.
  szép napot!

 2. Babarum szerint:
  Lehetséges, hogy hibát követtünk el azzal, hogy a tipikus turisták életét éltük és útvonalait követtük. Gondolkoztunk rajta, hogy megfogadjuk a tanácsodat, de végül inkább ezt választottuk, mert erre vágytunk.
  Azt kell mondjam nem is bántuk meg, mert egy nagyon szép országot láttunk, annak ellenére, hogy értek kellemetlen meglepetések. Lehet, hogy furán hangzik, de én visszamennék, hiszen ezeket az élményeket leszámítva nagyon jól éreztem magam.
  Biztos vagyok benne, hogy a hétköznapi élet egészen más, és a több éves tapasztalatod is mást mutat, mint amit mi átéltünk. Természetesen nem minden thai emberre igaz az, ami fentebb elhangzott, rengeteg kedves emberrel (persze becsapni is lehet kedvesen az embert…) találkoztunk. A gond az arányokban van, túl sok volt a “pofánbaszás”.
  Az is lehetséges, hogy túl rövid ideig voltunk ott ahhoz, hogy megtanuljuk kezelni ezeket az eseteket/embereket. A második alkalommal biztosan jobb lesz! :)
 3. Füles szerint:

  jaj, nem azért mondtam ám, hogy okoskodjak, hogy “inkább ezt kellett volna csinálnotok”, meg hát tényleg nehéz a legfontosabb, legérdekesebb helyekre eljutni a hiénák nélkül. csak próbáltam kicsit “megvédeni” az ittenieket :-)
  nekem a bangkoki taxisokkal vannak összetűzéseim évente kétszer, mikor muszáj arra járnom, thaiul nem tudok sokat, de ha velük anyázok, akkor folyamatosan tudok thaiul kiabálni. (mondjuk tény, hogy nem emelhettek viteldíjat 2001 óta, azóta a benzin ára 15 baht helyett 40, persze hogy átvernek mindenkit, ahol tudnak, pl kerülnek 502002-2003-ban soha nem volt velük problémám, az utóbbi időkben mindenkinek.)

 4. Füles szerint:

  jaj, nem azért mondtam ám, hogy okoskodjak, hogy “inkább ezt kellett volna csinálnotok”, meg hát tényleg nehéz a legfontosabb, legérdekesebb helyekre eljutni a hiénák nélkül. csak próbáltam kicsit “megvédeni” az ittenieket :-)

  nekem a bangkoki taxisokkal vannak összetűzéseim évente kétszer, mikor muszáj arra járnom. mondjuk tény, hogy nem emelhettek viteldíjat 2001 óta, azóta a benzin ára 15 baht helyett 40, persze hogy átvernek mindenkit, ahol tudnak, pl kerülnek 50 kilométert. 2002-2003-ban soha nem volt velük problémám, az utóbbi időkben mindenkinek. nyilván a súlyosbodó gazdasági helyzet is egyre szorultabb helyzetbe hoz embereket és ettől agresszívek lesznek, akik erre egyébként is hajlamosak. kicsit mint Balin a bomba után nem sokkal – ott fizikailag szétszedték azt a kevés szerencsétlen turistát, aki arra járt, merő kétségbeesésből.

 5. Babarum szerint:
  Természetes, hogy megvéded a helyieket, nem is vettem fel, én is így tennék hasonló esetben! :)
  Nem részleteztem, de egyik legnagyobb problémánk a taxi és a tuk-tuk volt.
  A gond az, hogy Pattayán a tuk-tuk az egyetlen közlekedési eszköz. Mikor tudom, hogy 10 baht a menetdíj, és simán kér 100 bahtot, mert turista vagyok, majd amikor mondom, hogy drága, és otthagy az út szélén, nos akkor égnek állt a hátamon a szőr. Bangkokban nem volt gond, ott taxi és taxióra – bár néha szólni kellett, hogy kapcsolja be. Nagy távolságokat nem tettünk meg, így nem kerülhettek nagyot.
 6. Füles szerint:

  sajnálom :-( sajnos nem vagyok meglepve. itt Chiang Maiban is próbálkoznak, de ha mosolyogva közli az ember, hogy tudom, hogy 20 baht, akkor zavarba jönnek és már mehetsz is rendes áron. remélem, nem kurvulnak el az itteniek is.

Szólj hozzá!