eljő Jehova

2008. szeptember 22.19 hozzászólás

Kategória: élet, Korea, wtf

Most őszintén. Mit lehet tenni, hogy a hittérítők ne nyomják a kaputelefon gombját, mint süket a csengőt? Sőt azt, hogy egyáltalán ne csengessenek be? Kezd ez idegesítővé válni számomra!

19 hozzászólás a(z) “eljő Jehova” címû bejegyzéshez

 1. necropajti szerint:

  egy fordítva felragasztott jancsiszög be szokott jönni.

 2. Hamburger szerint:

  Hehe, nálunk a mormonok jelentkeztek gyarkan egy időben, de ők nagyon figyelmesek voltak. Egyszer kellett mondani nekik, hogy du 1 és 3 közt alaszanak a gyerekek, onnantól csak kopogtak. És még egy magyar Mormon könyvét is hoztak nekem, amint kiderült, hogy nem német vagyok.
  Aztán nem nyitottunk ajtót nekik egy idő után többé és úgy 10 próbálkozás után (amiről tudtunk), abba is hagyták. Onnan lehetett tudni, hogy jönnek, hogy az emeleti ablakból lehetett hallani az amerikai angol hablatyolásukat :)

  Hamburger utolsó blogbejegyzése: Kabel Deutschland Support

 3. Babarum szerint:
  @necropajti: Nagyon kiállna! Észrevennék! :)

  @Hamburger: Ahh, a mormonokról eszembe jutott ez a kép, ma láttam. :)
  Mormonokkal egyébként még sosem találkoztam itt Koreában, otthon is csak nagyon ritkán. Akkor is általában csak utcán, metrón.
  Az ablakból fülelés nálam nem játszik, a 12. emeleten lakunk. :)
  Azt persze meg tudom tenni, hogy nem nyitom ki az ajtót, mert mikor megnyomja a csengőt, akkor automatikusan beindul a kamera és a mikrofon, úgyhogy látom ki áll az ajtónk előtt és hallom, amit beszél. Ő persze semmit nem hall és lát, de tudják, hogy nem nagyon engedik be őket, ezért próbálkoznak. A mai már ötödszörre nyomta a csengőt (b@szomhangos), amikor elvesztettem a türelmemet és kimentem. Persze amikor meglátták, hogy “amerikai” vagyok, azonnal mentek is el…

 4. krisz szerint:

  Ragassz akkor amerikai zaszlot a csengore, es akkor hatha kapcsolnak, hogy itt nem talalnak teritenivalot.
  Vagy kosd ki a csengot. :)
  Vagy zaszlo helyett halalfejes matricaval is lehet probalkozni.

 5. Mebarak szerint:

  Forró vizet a kopaszra :DDD

  Mebarak utolsó blogbejegyzése: Sikerült!!!

 6. Babarum szerint:

  @krisz: az amerikai zászló egész jó ötlet! :)

  @Mebarak: Hogyan kivitelezzem? :)

 7. Nfol szerint:

  Esetleg egy “Ring the doorbell more than once to earn your punishment.” felirat szolidan elhelyezve hatásos lehet, ha megértik.

  Nfol utolsó blogbejegyzése: iddqd

 8. Babarum szerint:

  @Nfol: LOL! Talán koreaiul kellene kiírni, ugyanis ha megszólalok bárhol itt angolul, megijednek! És nem az angolom miatt! :)
  Itt írtam róla bővebben, maradandó élmény volt…

 9. Chipi szerint:

  Baba, akkor megvan a megoldás! A csengőhangot cseréld le a saját hangodra :)

 10. Snowqueen szerint:

  Megoldást nem tudok,de ha találsz valami használhatót,nekem is áruld el,légy oly jó,mert nagy szükségem lenne rá…Párom nagymamája,amíg még velünk lakott,egyszer beinvitált hozzánk 3 Jehovistát,amíg én aludtam.Most képzeld,arra ébredsz,hogy fölötted áll 3 térítő néni vigyorogva…Majdnem szívrohamot kaptam.

 11. Babarum szerint:

  @Chipi: Próbáltam megrendelni, de emelt díjas SMS! ;)

  @Snowqueen: Kellemes élmény lehetett! :) Vissza is járnak? :)

 12. Nia szerint:

  (“Kellemes élmény lehetett! :)Vissza is járnak?:)”
  Jaaj, fogom a hasam a nevetéstől! :D)

 13. Hamburger szerint:

  A mormonok még a füvemet is le akarták nyírni a kertben. Mondtam nekik, hogy nyírjanak máshol. :)

  Hamburger utolsó blogbejegyzése: Das Keyboard 2

 14. Snowqueen szerint:

  :-))))))
  Nem voltam túl vendégszerető.Meg különben is,legszebb álmomból riasztottak fel:-)))

 15. Babarum szerint:

  @Hamburger: Hagyhattad volna őket! Adtál volna nekik egy pár szendvicset meg egy kis innivalót, és mondhattad volna, hogy egy hónap múlva jöjjenek vissza megint! :)

  @Snowqueen: Legszebb álmodból? Huhh az nem jó, nekem olyankor kiesik a szappan a hónom alól! ;)

 16. Pusoma Marianna szerint:

  Jehova tanúi az életeteket akarják meg menteni,még ha ti nem is tudtok róla.Nem bújkálni kell meg le rázni őket,ha nem szeretnétek,amit felkínálnak,egyszerűen annyit kell mondani,hogy
  köszönjük nem kérünk belőle!
  Egy Jehova tanúja.

 17. Babarum szerint:

  Szia Marianna!

  Talán nem jött le a bejegyzésből, de nem maguk a Jehova tanúi zavarnak engem, hanem a módszerük. Bárki is jön és úgy nyomja a csengőt mint egy süket, az idegesítő számomra. Maga a csengő a nappaliban van, légvonalban kb. 10 méterre a bejárati ajtótól, a lépcsőháztól több ajtó, és egy kanyarodó folyosó választja el, mégis olyan hangos, hogy a lépcsőházban simán hallani. Elképzelheted, hogy a lakásban milyen hangja van… Nos amikor egymás után harmadszor-negyedszer hallom ezt a bömbölő dallamot, akkor a mégoly híres türelmem is elfogy sajnos. Persze ilyenkor is kimegyek és elmondom, hogy nem, köszönöm. Maximum nem mosolygok közben. Pedig szoktam!

 18. Lea szerint:

  Így van. Én tovább fejlesztettem a dolgot. Hiába csönget bárki nem nyitok ajtót. Minden nap csönget valaki, /és jó ha csak egyszer/ vagy megakarnak téríteni, vagy gyüjtenek valakinek. A problémám csak annyi ezekkel a becsengetőkkel, hogy nem értik meg, ha netán nem-et mondok. Én meg azt nem szoktam érteni, hogy a nem szó melyik részét nem értik, szóval úgy döntöttem, hogy akinek fontos vagyok és aki nekem is fontos, az a becsöngetés előtt felhív telefonon és megbeszéljük, hogy mikor jöjjön…Ilyen egyszerű ! /lett!!/:-))

Szólj hozzá!